Wildkamperen in Engeland met kinderen: dit zijn de leukste tips

09.03.2021 10:15
Engeland wild kamperen met kinderen

Weg zijn van alle drukte, dat vinden Stella (38) en Magchiel (42) heerlijk. Daarom reizen ze met Siena (10), Mats (8) en Raff (4) naar dunbevolkte gebieden, zoals het Lake District.

Eten

Taartjes eten

Bij het Little Chamonix Café in Keswick vind je lekkere thee, soep en taart. Het dorpje is trouwens ook heel leuk om even doorheen te lopen.

facebook.com/littlechamonixcafe

 

Echt Engels

In The Ship Inn in Marygate op het Holy Island of Lindisfarne vind je een typisch Engelse barman. Het is er fijn kneuterig en de fish & chips zijn er heerlijk.

theshipinn-holyisland.co.uk

Doen

Plons

Onze wandelroute in het Lake District startte direct achter de camping in Borrowdale. Halverwege is er een zwemwatertje en na een kilometer of acht zie je een waterval waar je ook goed in kunt plonzen.

Tovernaarstrucs

Alnwick Castle was het decor van Zweinstein, het kasteel uit Harry Potter. Kinderen kunnen er vliegles nemen op een bezemsteel, er zijn verkleedspullen, een theater en mooie picknickplekken op de binnenplaats. Koop een combi-ticket, want dan kan je ook de leuke tuinen in.

alnwickcastle.com

Duizenden boeken

Barter Books is een megagrote tweedehands boekwinkel in een oud treinstation in Northumberland. De wachtruimtes zijn omgebouwd tot horeca en over de boekenkasten rijdt een elektrisch treintje.

barterbooks.co.uk

Lees ook

10x kampeer lifehacks die zeker van pas komen >

 

Slapen

Niks nodig

Bij Borrowdale (Lake District) vind je de boerencamping Chapel House Farm Campsite. Beperkt sanitair en verder geen voorzieningen, maar wel een groot veld met uitzicht op mooie bergen.

chapelhousefarmcampsite.co.uk

Vuurtje stoken

Hemscott Hill Farm ligt direct achter de duinen van Druridge Bay, Northumberland. Ook hier was het sanitair beperkt, maar je kan er elke dag ontbijten op het strand – en een vuurtje maken bij de tent maakt alles goed.

tractorsandtents.com

 

Dit reisverslag heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

 

Meer Kek Mama?

Volg ons op Facebook en Instagram.