Wat te doen op Phuket? De leukste tips op een rij

15.04.2019 19:46
tips-phuket-thailand

Phuket wordt gezien als een van de mooiste eilanden van Thailand. Niet zo gek als je weet het bedekt is met regenwoud en omringd wordt door azuurblauw water. Wat je er nog meer kunt doen behalve luieren op het strand? Skyscanner geeft tips.

Phuket City

Wissel luie stranddagen op Phuket af met een bezoek aan Phuket City, ook wel bekend als Phuket Town. Deze hectische stad staat vol met historische, Chinees-Portugese woonhuizen, kleurrijke winkels en Chinese tempels en is constant in ontwikkeling: hier en daar worden coole cafés en bars uit de grond gestampt en openen kunstgaleries hun deuren. 

 

Baan Teelanka

Een dagje op pad met de kids? Baan Teelanka zal je wereld op zijn kop zetten. Letterlijk, want dit huis staat helemaal op zijn kop. Loop de verschillende kamers door over het plafond (en neem foto’s ondersteboven). Probeer niet te gedesoriënteerd te raken, want je hebt de tuin nog niet gezien. Hoogtepunt van Baan Telanka is de Geheime Kamer, een escape room (op zijn kop, uiteraard) waar je uit moet ontsnappen door middel van het oplossen van puzzels.

 

Phang Nga Bay

Phuket wordt omringd door een aantal prachtige eilanden. Neem een cruiseboot vanaf het noorden van Phuket een spectaculaire cruise rond Phang Nha Bay, een van de mooiste Nationale parken van Thailand. Denk: kalkstenen rotsen die uit het water rijzen, prachtige rotsen en helderblauw water. Je kunt ook zelf het roer in handen nemen en met de kajak de omgeving verkennen.

 

Wat Chalong

Je mag Thailand niet verlaten zonder op zijn minst één tempel te hebben bezocht. Waan je in een spirituele wereld en bezoek Wat Chalong, de belangrijkste van de 29 tempels van het eiland. De tempel bestaat uit drie verdiepingen met een dakterras, waar je een prachtig uitzicht hebt op de omgeving en de gigantische Boeddha. Er worden hier geregeld ceremonies gehouden, dus vraag van tevoren bij je hotel of er iets te doen bij de tempel.

Meer tips vind je hier.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >