Waarom Wenen fantastisch is met kinderen

16.02.2021 09:11
twee weken vakantie Wenen kinderen

Waarom zou je met kleine kinderen niet naar wenen kunnen, dachten Juliette (38) en Erik (42). Vincent (3) en Laura (1) hadden het er juist erg naar hun zin en ze waren er na twee weken nog lang niet uitgekeken.

Eten

Gewoon lekker
Tip van onze Airbnb-host: haal een pizza van één meter bij pizzeria La Pausa. Niet typisch Weens, maar wel erg lekker. Houd wel rekening met een lange rij.
lapausa.at
 

Chocolademond
Je ontkomt niet aan het eten van Sachertorte met een Wiener Melange. Wij bestelden het bij Gregors Konditorei, op weg naar het Majolikahaus van Otto Wagner en het Secession gebouw van Klimt. Een fijne pauzeplek tussen de lokale bevolking.
gregors-konditorei.at

 

Doen

Koninklijk
Bezoek een van de paleizen Belvedere of Schönbrunn. Daar zie je Klimts gouden penseelstreken echt schitteren.
belvedere.at/en, schoenbrunn.at/en
 

Klein plezier
Het Kindermuseum is op leeftijd ingedeeld. Met een gids wandel je erdoorheen, dus je moet wel van tevoren reserveren.
kindermuseum.at/en

Wijnwandelen
Neem een van de city hiking paths; nummer vijf voert je naar de wijnheuvels net buiten de stad waar je in mei ook welkom bent voor de wijnproeverijen.
wien.gv.at/english/leisure/hiking/paths.html
 

Prachtfabriek
De Spittelau afvalverbrandingsinstallatie is ooit bewerkt door de architect/kunstenaar Hundertwasser, heel indrukwekkend.
Neem Metro U4 of U6 naar Spittelau

Lees ook
Dít kun je allemaal met kinderen doen als je in Slovenië bent >

 

Zien

Eiland in de stad
Pak eens de metro naar Donau Insel, een langgerekt eiland in de Donau. Je kan er een mooie wandeling maken, maar ook hardlopen, fietsen en zelfs zwemmen. Ook is er een mooie speeltuin.
wien.gv.at/umwelt/gewaesser/donauinsel

Aan het water
Aan het Donaukanaal vind je genoeg plekken om te spelen, luisteren naar live muziek, eten, drinken en eventueel te blijven hangen. Ook een aanrader voor graffitikunst, tweedehandsmarkten, basketbalveldjes en de boot naar het nabijgelegen Bratislava, in Slowakije.?
 

Dit artikel heeft eerder in Kek Mama gestaan.

Meer reisverhalen? Volg ons op Facebook.