Voor deze vakantiebestemmingen zit je (maximaal) 3 uur in de auto

15.02.2018 10:09
vakantiebestemmingen-3-uur-in-auto

Ben je al bezig met het boeken van een vakantie, maar heb je geen zin om eeuwen onderweg te zijn? Bekijk onderstaand lijstje: voor deze bestemmingen zit je slechts 3 uur in de auto. Zo begint je reis lekker relaxed.

België

Lekker dichtbij en toch ben je in het buitenland. De Belgen zijn gastvrij, je kunt er goed eten en de mooie Vlaamse stranden geven je een heerlijk vakantiegevoel. Neem bijvoorbeeld Knokke: vanaf het midden van het land rij je hier in 2,5 uur naartoe. Naast het strand is het in het centrum ook goed toeven: vanwege de vele modeboetiekjes, galeries en bistro’s wordt Knokke ook wel ‘Petit Paris’ genoemd. Ook leuk: in Knokke begint en eindigt de Kusttram die langs de gehele Belgische kust rijdt.

Of ga naar De Haan (net geen 3 uur rijden vanaf het midden van ’t land). Deze plek staat in de lijst van 50 mooiste dorpen van Vlaanderen en naast een lang zandstrand is er genoeg te doen in het centrum. Nog meer inspiratie? Oostende is ook mooi. Ten westen van de haven vind je vooral appartementencomplexen en hotels, in het oostelijke deel een duingebied dat (op het voormalige militair gebied na) volledig onbebouwd en verlaten is.

Luxemburg

Ben je gek op groen, dan is Luxemburg een prachtige plek. Het ligt op slecht 2 uur rijden van Maastricht en je vindt er uitgestrekte bossen en indrukwekkende valleien. Het oude centrum, de Vieille Ville, is niet zo groot en goed te belopen. Er zijn tientallen terrasjes waar je in de zon kunt zitten. Omdat de stad heel heuvelachtig is, heb je overal weer een ander, prachtig uitzicht. Tip: de uitkijktorens bij de kazematten. Helemaal leuk? De gratis festivals in de zomer. Je wordt om de haverklap getrakteerd op gratis muziek in een mooie setting.
 

Lees ook
Voor deze zonbestemmingen zit je (maximaal) 3 uur in het vliegtuig >

Duitsland

Misschien wel de populairste vakantiebestemming van dit moment. Niet zo gek ook, want het ligt zowat om de hoek en er is voor jong en oud van alles te beleven. Neem bijvoorbeeld Lüneburger Heide. Dit gebied tussen Hamburg en Hannover is voor mensen uit het noorden nog geen 3 uur rijden. Het stadje Lüneburg met zijn oude haven en zoutfabriek is zeer de moeite waard. En in de natuur er omheen vind je veel dierentuinen en klimparken, met als klap op de vuurpijl het grote pretpark Heidepark.

Woon je in de buurt van Arnhem? Dan rij je in een kleine 3 uur richting het Sauerland: in de winter vooral bekend van de sneeuw, maar ook in de zomer is er genoeg te doen. Aanrader: familiepretpark Fort Fun Abenteuerland op 20 km van Winterberg. Er zijn achtbanen, waterbanen en indrukwekkende shows. Bovendien zijn er mooie uitzichten zodat jong en oud zich hier goed vermaken. Midden in Duitsland, van de deelstaat Hessen tot aan Bremen, loopt de Sprookjesroute. Dit is het gebied waar de gebroeders Grimm opgroeiden. En overal vind je verwijzingen naar hun sprookjes. Hartstikke leuk voor kinderen. Bron: vakantie-met-kinderen.com

Nederland

Je kunt het allemaal wel over de grens zoeken, maar Nederland heeft ook heel veel moois te bieden. De kust en stranden langs de Noordzee, de Waddeneilanden, de Limburgse Heuvels, de Veluwe of de Achterhoek: ze zijn allemaal de moeite waard. Wij hebben 6 ideale vakantiebestemmingen in Nederland voor je op een rij gezet. En ook maar gelijk een paar kindvriendelijke campings uitgezocht – wordt nog lastig kiezen.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >