Verrassend uitje: bezoek een vliegerfestival

02.04.2019 07:12
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Ooit gedacht aan het bezoeken van een vliegerfestival? Waarom niet: alle dierentuinen, pretparken en tropische zwembaden ken je inmiddels wel. Wij zetten de leukste vliegerfestivals van dit seizoen op een rijtje.

Vliegerfestival – Twente

Zoek je nog een leuk uitje met Pasen? Ga dan naar Emmen, waar in de weilanden honderden vliegers zullen zweven. Voor kinderen zijn er speciale activiteiten zoals snoepdroppen met een vlieger en ze kunnen natuurlijk hun eigen exemplaar maken.
20, 21 en 22 april, weiland Tonnendijk (Twente)

 

Vliegerfestival – Valkenswaard

Tijdens het weekend van 4 en 5 mei kun je vliegeraars uit heel Europa bewonderen in Valkenswaard. In allerlei soorten, kleuren en maten: zo zijn er vliegers van een paar centimeter tot exemplaren van wel 25 meter groot. Extra leuk: op zaterdagavond is er een speciale show met verlichte vliegers.
4 & 5 mei, Valkenswaard

 

Lees ook:
Portretten: ‘Vliegeren en mijn vriendin staan samen op nummer één’ >

 

Vliegerfestival – Renesse

In Zeeland wordt dit jaar tijdens het Pinksterweekend voor de vierde keer het Internationaal Vliegerfestival gehouden op het strand van Renesse. Meer dan zestig vliegers worden opgelaten en het spektakel duurt drie dagen lang.
8, 9 en 10 juni, Renesse

 

Vliegerfestival – Emmen

Met demonstraties, optredens, een vliegerschool en allerlei workshops is er op het Vliegerfestival van Emmen genoeg te beleven. De show start met een spectaculaire opening op vrijdagavond 16 augustus en het festival duurt tot en met zondag. Op vrijdag en zaterdag vindt er ’s avonds ook een fraaie lichtshow plaats op het water.
16, 17 en 18 augustus, Emmen

 

Vliegerfestival – Scheveningen

Walvissen, octopussen, beren of slakken: je kunt het zo gek niet bedenken, of je ziet ze in opgeblazen vorm op het strand van Scheveningen. Hier zijn ze meester in het organiseren van het grote vliegerfeest dat dit jaar al voor de 41e keer plaatsvindt. Met meer dan 100 vliegeraars uit Nederlanden het buitenland belooft het ook dit keer een spektakel te worden. Zelf ook een poging wagen? Er zijn workshops te volgen en op de boulevard kun je vliegers kopen.
28 & 29 september, Scheveningen

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >