Een dagje naar Sprookjeswonderland? Dit wil je weten

27.01.2024 10:44
sprookjeswonderland Bron: Sprookjeswonderland

We kennen allemaal het sprookjesbos in Nederlands grootste pretpark, maar wist je dat er in het hart van Nederland ook een magische plek is waar sprookjes tot leven komen? Sprookjeswonderland is een attractiepark leuk en relatief onbekend pretpark, wij vertellen je er alles over.

Sprookjeswonderland is een attractiepark, dat zich zoals de naam al zegt, richt op sprookjes. Hier komen sprookjesfiguren en -verhalen tot leven. Er zijn veel gezellige wandelpaden, kleurrijke attracties en mooie decors waardoor het park een unieke beleving is voor gezinnen met kleine kinderen. Je vindt er alle bekende sprookjes en veel leuke kleine verrassingen.

Waar ligt Sprookjeswonderland?

Gelegen in Enkhuizen, een pittoresk stadje aan het IJsselmeer, vind je Sprookjeswonderland temidden van groene weilanden. De centrale ligging maakt het park goed bereikbaar vanuit verschillende delen van Nederland, waardoor het een goede bestemming is voor een dagje uit.

Hoe duur is Sprookjeswonderland?

Vooral fijn, voor een dag vol magie in Sprookjeswonderland hoef je niet je portemonnee om te keren. De toegangsprijzen zijn redelijk en soms zijn er ook kortingen te verkrijgen. Kinderen tot 2 jaar krijgen gratis toegang. Daarnaast is het mogelijk om online tickets aan te schaffen die iets goedkoper zijn. Tickets voor 2024 zijn nog niet beschikbaar, maar een kaartje kostte in 2023 rond de 15 euro.

Bron: Sprookjeswonderland

Voor welke leeftijd is Sprookjeswonderland?

Sprookjeswonderland is vooral geschikt voor jonge kinderen. Peuters en kleuters zullen hier geheid hun ogen uitkijken. De attracties zijn ook vooral gericht op kinderen tot een jaar of zes, zo zijn er bijvoorbeeld ook geen achtbanen. Natuurlijk is het park ook leuk voor andere leeftijden, maar ga je alleen met tieners op stap, dan is dit misschien niet de beste keuze.

Wat zijn de leukste attracties in Sprookjeswonderland?

Sprookjeswonderland heeft veel leuke attracties. Een favoriet onder de kleintjes is de Vogeltjestrein een treintje door het park waarbij je langs allerlei draken rijdt. Voor de durfals zijn er ook iets spannendere attracties zoals de ‘Hekspeditie’ en het ‘Schommelschip’.

Ook leuk, voor jong en oud, zijn de dagelijkse shows in de verschillende kleine theaters waar bekende sprookjes tot leven worden gebracht. Verder heeft Sprookjeswonderland gezellige picknickplekken, ideaal om even uit te rusten en te genieten van een lunch of snack.

Let op: Sprookjeswonderland is in de winter gesloten en opent weer vanaf eind maart 2024.

Liever een ander uitje? Dit zijn de leukste uitjes van 2024 volgens de ANWB.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.