Dit zijn de leukste uitjes van 2024 volgens de ANWB en de winnaar verrast niet

17.01.2024 13:37
leukste uitjes anwb Bron: Pexels

Nederland mag dan een klein landje zijn, maar er valt genoeg te beleven. Van zwembaden, tot dierentuinen en pretparken. Er zijn zoveel uitjes te verzinnen, dat er altijd voor iedereen wel iets bij zit. Toch maakt het grote aanbod het soms ook lastig om een keuze te maken. Daarom hield de ANWB een verkiezing voor de leukste uitjes van 2024.

Dat is niet voor het eerst, want de ANWB organiseert de verkiezing van het Leukste uitje van Nederland alweer voor de 14e keer. Leden konden van 21 juni 2023 tot en met 29 oktober 2023 stemmen op hun favoriete uitje. Daaruit kwamen drie landelijke winnaars én drie winnaars per provincie.

Landelijke winnaars van de verkiezing Leukste uitje van Nederland 2024

De landelijke winnaar is wellicht niet heel verrassend. Het bekendste en dus ook populairste pretpark van Nederland kwam als winnaar uit de bus. Dat hebben we het natuurlijk over de Efteling in Kaatsheuvel. De tweede plek ging naar een ander magisch park, namelijk Attractiepark Toverland in Sevenum. Een park dat vooral bij jonge gezinnen erg geliefd is. Op de derde plek een dierentuin, namelijk DierenPark Amersfoort. Deze dierentuin, met dinobos werd dus door de leden van de ANWB verkozen tot leukste dierentuin van Nederland.

Lees ook – 26x de leukste subtropische zwembaden voor kinderen

Dit zijn de winnaars per provincie

Per provincie zijn er ook drie winnaars gekozen. Hieronder vind je de nummers één. Wil je de andere winnaars ook bekijken? Dat kan hier.

Drenthe: Eko-Tours in Exloo
Flevoland: De Orchideeën Hoeve in Luttelgeest
Friesland: UNESCO Werelderfgoed Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer
Gelderland: Nederlands Bakkerijmuseum Hattem in Hattem
Groningen: DoeZoo Insektenwereld in Leens
Limburg: Speeltuin Kitskensberg in Roermond
Noord-Brabant: Boerenbondsmuseum Gemert in Gemert
Noord-Holland: Landgoed Hoenderdaell  in Anna Paulowna
Overijssel: De Flierefluiter in Raalte
Utrecht: Nationaal Militair Museum in Soest
Zeeland: Struisvogelboerderij Monnikenwerve in Sluis
Zuid-Holland: Avonturenboerderij Molenwaard in Groot-Ammers

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.