Psst, dit is de goedkoopste winterzonbestemming (en hij is maar drie uurtjes vliegen)

05.12.2019 13:03
winterzonbestemming goedkoopste vakantie zon Beeld: Shutterstock

Heb je het ook nu al gehad met de kou en regen? De zon is dichterbij dan je denkt. De goedkoopste zonbestemming in de winter, is namelijk per auto bereikbaar – en hij is nog kindvriendelijk ook.

Per auto? Naar de zon? In de wínter? Yep.

Volgens onderzoek van VakantieDiscounter kun je namelijk het best naar Portugal, deze winter. In februari tikt het kwik er al tegen de vijftien graden, het is er heerlijk met kinderen, en minstens zo belangrijk: het is de voordeligste bestemming voor wie de zon zoekt, in de wintermaanden.

 

Vliegvakantie

Een achtdaagse vliegvakantie kost volgens de organisatie gemiddeld 356 euro per persoon, inclusief hotel. Voor die prijs ben je gek als je de auto pakt, zeker met kinderen op de achterbank, maar voor de durfals: het kan dus nóg voordeliger. Voordelige alternatieve bestemmingen voor een achtdaagse vliegreis zijn volgens VakantieDiscounter Tunesië (379 euro gemiddeld), Malta (402 euro), Turkije (406 euro) en Marokko (454 euro). Egypte (557 euro) en Spanje (588 euro) volgen daarna.

 

Lees ook:
Zwanger op vakantie: dit moet je weten >

 

Winterzonbestemming

Overigens was Portugal vorig jaar ook al de goedkoopste winterzonbestemming; toen zat je er al voor zo’n 330 euro. Toch zijn er ook twee nieuwe favorieten in het lijstje van voordelige winterse zonreizen: Dubai (gemiddeld 837 euro per persoon) en Jamaica (779 euro). De eerste bestemming is een stuk goedkoper sinds Transavia er rechtstreeks op vliegt, Jamaica is een aantrekkelijk alternatief voor de kostbare Antillen.

Nederlanders laten zich graag verwennen; bijna de helft van de reizigers die de zon zoekt in de winter, gaat op basis van all-inclusive. Moet je in Portugal de rustigste en misschien wel mooiste streek, de Alentejo onder Lissabon, wél links laten liggen; daar vind je vooral eenvoudiger hotels.

 

 

Meer tips? Volg ons op Facebook en Instagram.