8 x de leukste pretparken om te bezoeken in de meivakantie (met korting!)

08.05.2024 13:05
Bron: Tripper

Op zoek naar een avontuur deze meivakantie? Wat dacht je van een trip naar een pretpark met het hele gezin? Wij hebben de leukste parken voor je op een rij gezet.

En hier is een slimme tip van Kek Mama: op Tripper vind je de beste deals voor een onvergetelijke vakantie zonder je portemonnee te plunderen. Mis deze kans niet om te genieten van geweldige uitjes met vrienden en familie voor een prikkie.

Drievliet

Gelegen in Den Haag, is Drievliet al decennialang een favoriete bestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar spanning en vertier. Stap binnen en laat je verrassen door een breed scala aan attracties voor jong en oud. Waterspeelplaatsen, speeltuinen, spectaculaire achtbanen en shows. Met ruim 30 attracties voor alle leeftijden, is er is voor ieder wat wils.

Hellendoorn

In dit park ontdek je de ridders in de achtbanen Balagos of RidderStrijd, trotseert het hele gezin de wilde wateren van Sungai Kalimantan en de Wild Waterval en gaan jullie op avontuur in de Jungle Expedition. Het familiepark biedt attracties voor het hele gezin, van de allerkleinsten in het gebied Dreumesland tot avontuur in de vier achtbanen.

Plopsa Indoor Coevorden

Bij Plopsa Indoor Coevorden, staat plezier voorop. Voor de kleine ontdekkingsreizigers is er Kabouter Plop’s Kwebbelstraat, een kleurrijk speelparadijs waar ze naar hartenlust kunnen rondrennen en spelen. Voor de echte waaghalzen zijn er achtbanen zoals De Piratenachtbaan en De Klimberg. Verken het betoverende bos en ontmoet Plopsa-vriendjes, waaronder Mega Mindy, Bumba en Maya de Bij.

De Waarbeek

Gelegen tussen de bossen van Enschede en Hengelo kunnen kinderen de hele dag genieten van razendsnelle achtbanen, tot klassieke draaimolens en betoverende sprookjes. Ontdek bijvoorbeeld ‘DinoWorld’ en ga op zoek avontuur. En het beste van alles? Met de all-inclusive formule geniet je de hele dag door van heerlijk eten en drinken.

Lees ook – 8 x de leukste dierenparken om te bezoeken in de meivakantie (met korting!)

Slagharen

Yihaa! Bij Attractiepark Slagharen duik je als een echte cowboy in het avontuurlijke Wilde Westen. Voel de spanning wanneer je de Gold Rush, Ripsaw Falls, El Torito of the Eagle trotseert. Geniet van het adembenemende uitzicht over de prairie vanaf de Big Wheel, Cable Car, Sky Tower of Enterprise. Voor de jonge avonturiers zijn er tal van kindvriendelijke attracties en speelzones waar ze zich kunnen uitleven.

Julianatoren

Vier het voorjaar bij Kinderpretpark Julianatoren, een geweldig park voor kids van 2 tot 10 jaar. Momenteel stap je hier in een kleurrijke lentewereld. Kijk naar de leuke lenteshows, waarin de geliefde parkkarakters Meneer Kaasgaaf, Mevrouw Suikerspin en Jul en Julia de hoofdrol spelen of ontdek meer dan 60 te gekke attracties. Wat dacht je van het reuzenrad, de trampolines en de vliegende bus?

Movie Park Germany

Welkom in het grootste film- en pretpark van Duitsland. Hier ontdek je zeven themagebieden boordevol attracties zoals razendsnelle achtbanen en sensationele shows, waar je wordt meegenomen naar de wereld van beroemde film- en tv-helden. Stap bijvoorbeeld in de Multi Dimension Coaster. Deze familieachtbaan neemt je mee op een Hollywood studiotour met snelheden tot 60 km/u, door verschillende sets en scènes.

Lees ook – Meivakantie: 21 budgetproof activiteiten voor het hele gezin

Duinen Zathe

Welkom in het Friese Verkeers- Attractiepark Duinen Zathe. Op het verkeerscircuit worden kinderen echte coureurs in hun eigen trapauto’s. Ze leren alles over voorrang verlenen, invoegen en tanken bij het tankstation, allemaal onder het toeziend oog van ome Agent. Er zijn ook botsauto’s, een spookhuis, een draaimolen en een familieachtbaan. Voor de kleintjes is er een speeldorp en een klimkasteel.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.