8 x de leukste dierenparken om te bezoeken in de meivakantie (met korting!)

30.04.2024 11:05
Bron: Tripper

Op zoek naar een knallend avontuur deze meivakantie? Trek dan naar een dierenpark met het hele gezin. Terwijl de kids zich vermaken met het ontmoeten van nieuwe dieren, leren ze ook nog wat van de natuur.

De leukste dierenparken om te bezoeken in de meivakantie? Die vind je hieronder. En hier is een slimme tip van Kek Mama: op Tripper vind je de beste deals voor een onvergetelijke vakantie zonder je portemonnee te plunderen. Mis deze kans niet om te genieten van geweldige uitjes met vrienden en familie voor een prikkie.

Burger’s Zoo

Van de Afrikaanse savanne tot de mangrovebossen van Belize, elke hoek van deze dierentuin biedt een nieuw avontuur. Ontmoet giraffen, speelse apen en kleurrijke vogels terwijl je door de innovatieve en natuurgetrouwe verblijven wandelt. Verder is voor kinderen een gloednieuwe speeltuin, waar een avontuurlijk kabbelend beekje uitnodigt tot heerlijke waterpret.

Dierenpark Amersfoort

Welkom in Dierenpark Amersfoort, waar avontuur en dierenpret hand in hand gaan. Van de adembenemende DinoBos tot de uitdagende Klim Alles-route, hier is avontuur gegarandeerd. Maar het draait niet alleen om spanning; je kunt ook genieten van het observeren van allerlei fascinerende dieren van dichtbij. En voor de kleintjes is er genoeg te doen in de speeltuinen en interactieve zones.

GaiaZOO

Van de uitgestrekte Afrikaanse savanne tot de mysterieuze regenwouden van het Verre Oosten, hier kom je oog in oog te staan met de meest fascinerende dieren. Bewonder giraffen, brullende leeuwen en kleurrijke vlinders terwijl je door de prachtig vormgegeven habitats wandelt. En vergeet niet deel te nemen aan de spannende voederpresentaties en educatieve activiteiten voor een onvergetelijke en leerzame dag uit met het hele gezin.

Mondo Verde

Van weelderige tropische tuinen tot kleurrijke dierenverblijven, hier vind je een smeltkroes van culturen en natuurlijke schoonheid. Verlies jezelf in de serene rust van de botanische tuinen, ontmoet exotische dieren van over de hele wereld en geniet van spannende attracties en entertainment voor jong en oud. Kortom, een dag in Mondo Verde is een dag vol ontdekkingen, avontuur en plezier voor het hele gezin.

SEA LIFE Scheveningen

Stap binnen in dit aquarium aan de kust en duik in een wereld vol wonderen en mysteries van de zee. Bewonder kleurrijke vissen, sierlijke zeepaardjes en imposante haaien terwijl je door de glazen tunnels wandelt. Leer alles over het belang van het behoud van mariene ecosystemen en laat je inspireren door de schoonheid van de onderwaterwereld. Met interactieve tentoonstellingen, voederpresentaties en educatieve activiteiten is SEA LIFE Scheveningen een leerzame ervaring voor het hele gezin.

Lees ook – Meivakantie: 21 budgetproof activiteiten voor het hele gezin

Dierenrijk

Zet je schrap voor een wilde rit in Dierenrijk, waar de dieren de hoofdrol spelen! Betreed dit bruisende park in Nuenen en maak je klaar om oog in oog te staan met een bonte verzameling van dieren van over de hele wereld. Van indrukwekkende leeuwen tot nieuwsgierige otters, hier is er voor elk wat wils. Ontdek interactieve zones vol avontuur en leer alles over de fascinerende levens van deze prachtige wezens. Mis ook zeker de voederpresentaties en educatieve activiteiten niet.

Zie-ZOO

Stap binnen in dit unieke park in Volkel en maak kennis met een bijzondere verzameling dieren met een bijzonder verhaal. Van ex-circusdieren tot dieren met een handicap, hier vinden ze een liefdevol thuis en worden ze gekoesterd. Maak een wandeling door de natuurrijke omgeving en ontdek de unieke band tussen mens en dier. En voor de kleintjes is er zelfs een kinderboerderij waar ze zachte vriendjes kunnen ontmoeten.

Zeeaquarium Bergen aan Zee

Welkom bij het Zeeaquarium Bergen aan Zee, waar de mysteries van de zee tot leven komen! Betreed dit boeiende aquarium aan de prachtige kust van Bergen aan Zee en duik in een wereld vol kleurrijke zeedieren en fascinerende onderwaterlandschappen. Bewonder scholen tropische vissen, betoverende kwallen en zelfs imposante haaien terwijl je door de glazen tunnels wandelt. Leer alles over het delicate evenwicht van het zeeleven en het belang van het behoud van onze oceanen.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.