Op wereldreis met een bijna-kleuter: 11 fijne tips

02.02.2021 09:22
wereldreis met een bijna-kleuter tips

Voordat hun zoon vier jaar werd, wilden Mari Junst (32) en man Ody (42) graag een wereldreis maken. Nu het nog kon, en nu Floris oud genoeg was om er iets van mee te krijgen.

“Een wereldreis van vijf maanden, dat betekent ook een jaar voorpret. Heerlijk was dat, de wereld lag letterlijk voor ons open: waar gaan we heen, wat willen we zien?

We vonden het vooral belangrijk dat het voor Floris allemaal te doen was. Nepal leek ons prachtig, maar door de hoogteverschillen te zwaar voor hem. Siberië en Mongolië ook geweldig, maar te koud tussen december en mei. Bestemmingen die allerlei zware vaccinaties vereisten vielen ook af. En dus kwamen we uit op Sri Lanka, de Malediven, Thailand, Bali, Singapore, Nieuw-Zeeland, Australië, Hawaii en dan vanuit New York weer naar huis. Een perfecte mix en afwisseling van steden en outdoor.

Alle overnachtingen boekten we van tevoren. Een flinke klus, maar we hadden geen zin om tijdens onze reis elke dag bezig te zijn met het zoeken naar een slaapplek. Alle tijd moest gaan naar ontspanning, en naar elkaar.”

Eten

Relaxed
Onze favoriete spot in Sri Lanka was Café Chill in Ella: ontzettend chill en kidsproof. De barmannen vermaakten Floris, wij dronken gin-tonics in zitzakken en aten de lekkerste fried rice chicken ooit.
facebook.com/cafechillnescoffeeshop
 

Picknick
Bij Sunday Sustainable Bakery in Byron Bay, Australië, kochten we het lekkerste stokbrood onderweg naar een van de mooie strandjes van Byron Bay.
sundaysustainablebakery.com
 

Tussen de locals
Helena’s Hawaiian Food in Honolulu is een fantastisch buurtrestaurant. Dat wat we niet hadden besteld, kregen we van de familie aan het tafeltje naast ons te proeven.
helenashawaiianfood.com
 

Gewoon lekker
Voor wat minder verantwoord Thais avondeten gingen we naar Nai Yang Fresh Market op Phuket. Heerlijke chocoladepannenkoeken met verse shakes.

 

Lees ook
Op wereldreis met kinderen? Lees dan deze tips >

 

Doen

Droomplek
Het hoogtepunt op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland was voor ons Cathedral Cove, met een prachtige baai en rotsformaties. Daar vlakbij vind je Hot Water Beach, waar je je eigen hot tub kunt graven.
 

Typisch Thais
De provincie Phang Nga in Zuid-Thailand is ideaal om met de motor te verkennen. Wij vonden dit het mooiste landschap, met het typische Thaise karstgebergte. Ook dé plek in Thailand als je (zo goed als) geen toeristen wil tegenkomen.
 

Beloning
Ga op safari in Nationaal Park Udawalawe van Sri Lanka. Je moet vroeg opstaan, maar dat is het meer dan waard. Wij zagen olifanten, buffels, krokodillen, bijzondere vogels en apen.
 

Boogie
Als je naar Hawaii gaat, neem dan een boogieboard mee, dat was hier onze favoriete bezigheid. Een fijn strand hiervoor is Hapuna beach op Big Island.

Slapen

Welkom
Als je in de buurt van Coffs Harbour in Australië bent, overnacht dan bij Old Fashioned Comforts. We werden hartelijk ontvangen door Lorraine en haar Indiase curry smaakte heerlijk.
Zoek op Airbnb op: Coffs Harbour Old Fashioned Comforts
 

Net als thuis
In Motueka Sunny Serene Studio werden we hartelijk ontvangen door een jong gezin dat zeven jaar geleden van India naar Nieuw-Zeeland was geëmigreerd. We hadden een goeie klik, de kinderen speelden fijn samen en we werden zelfs uitgenodigd op de tiende verjaardag van de jongste dochter. Dat voelde als thuis.
instagram.com/themainlanders
 

Uitzicht
In Thailand vonden we via Airbnb een appartement met het meest geweldige uitzicht over de baai van Ko Tao. Aanrader.
Zoek op Airbnb op: Large seaview apartment very close to Sairee Beach
 

Dit reisverslag heeft eerder in Kek Mama gestaan.

Meer tips en inspiratie voor kindvriendelijke vakantiebestemmingen? Volg ons op Facebook en Instagram.