tips roadtrip Australië Nieuw-Zeeland met peuter

Elly Molenaar (40), haar vriend Richard (37) en hun dochter Nika (3) maakten een geweldige roadtrip van zes maanden door Nieuw-Zeeland en Australië.

Eten

Z Wine in Barossa Valley, Australië. Heerlijke wijnproeverij met allerlei bijpassende hapjes. Kinderen krijgen er een speciale proefplank met sapjes en snacks. Er is ook een leuke speelhoek.
zwine.com.au
 

Pins on Lurline Chic restaurant in Katoomba in Blue Mountains National Park waar desgevraagd een menu speciaal voor kinderen gemaakt wordt.
pinsonlurline.com.au

tips-roadtrip-australie-nieuw-zeeland-peuter

Article continues after the ad

Doen

Hobbiton Rondlopen op de filmset van The Lord of the Rings en The Hobbit en een gemberbiertje drinken in The Green Dragon Inn. Leuk voor liefhebbers van de film natuurlijk, maar zeker ook voor kinderen die graag op ontdekkingstocht gaan.
hobbitontours.com
 

Koala's bekijken op Raymond Island. We wandelden er twee uur rond en zagen er bijna dertig.
raymondisland.net

tips-roadtrip-australie-nieuw-zeeland-peuter

Orka's spotten tijdens een tour vanuit Bremer Bay. Wij gingen met Whale Watch Western Australia. Adembenemend om die imposante dieren van zo dichtbij te bekijken.
whalewatchwesternaustralia.com
 

Mount Kosciuszko beklimmen. Eerst met de kabelbaan vanuit Thredbo Village omhoog en dan nog dertien kilometer wandelen over een goed begaanbaar pad. Als je boven op de top staat en je kijkt om je heen, weet je waar je het voor deed.

tips-roadtrip-australie-nieuw-zeeland-peuter


Lees ook
Met je peuter naar Australië >

 

Slapen

Mossburn Country Park in Nieuw-Zeeland. Bij aankomst krijg je een zakje met voer dat je mag voeren aan alle boerderijdieren. Een gegarandeerd succes.
mossburncountrypark.co.nz
 

North Egmont Carpark aan de voet van Mount Taranaki in Nieuw-Zeeland. De naam zegt het al; het is eigenlijk niet meer dan een parkeerplaats waar je gratis mag kamperen. Maar wel een met het mooiste uitzicht dat je je maar kunt bedenken.
 

Cape Hillsborough Nature Tourist Park in Queensland, Australië. Tientallen kangoeroes en wallaby's zoeken hier bij zonsopkomst naar zaden op het strand.
capehillsboroughresort.com.au
 

Het hele reisverhaal heeft eerder in Kek Mama gestaan.

tips-roadtrip-australie-nieuw-zeeland-peuter

Meer reisverhalen? Volg ons op Facebook.