Net als in de film: 3 weken naar Amerika

11.10.2015 07:42
3 weken naar Amerika

Ze zagen de enkels van president Obama, spotten krokodillen in Miami en aten Sex and the City-cupcakes in New York. Helen van Binsbergen ging met man en dochters drie weken naar de Verenigde Staten van Amerika.

Onze reis begon met een bezoek aan onze vrienden op Nantucket, een eiland in de buurt van Boston. Typisch Amerikaans, met van die grote huizenmet witte hekken en flinke auto’s voor de deur. Je mag daar zelfs met je auto op het strand. Dat had wel wat, die grote pick-ups waar surfboards en enorme koelboxen uit komen en gezinnen samen eten. Net als in de film. Na een paar dagen vlogen we naar New York, waar we met fietsen de stad verkenden.

Washington hebben we te voet gedaan, omdat we hier de hele dag met een Nederlandse gids mee liepen. We waren de hele dag op de been terwijl het 35 graden was, maar het was geweldig. Normaal waren we even langs het Witte Huis gelopen, en dan weer door naar het Lincoln Memorial. Nu werd ons alles verteld over de geschiedenis, en wisten we dankzij de gids dat Obama ieder moment de helikopter naar Philadelphia kon pakken. We hebben bijna een uur op hem moeten wachten en zagen uiteindelijk alleen zijn benen en schoenen, maar het was super om mee te maken. We zagen de snipers op het dak, de politieauto’s overal, de brandweer en dan uiteindelijk die megahelikopter die boven ons wegvloog. Sowieso was Washington een hoogtepunt, de kinderen vonden dat ook.

Het hele reisverhaal staat in Kek Mama 11-2015.