Naar Marokko met je kind: 8 tips voor een fijne vakantie

06.07.2021 10:03
Marokko vakantie kind tips

Mireille (49) vond met dochter Nala (toen 12) in Marokko het beste van twee werelden: rust en vermaak, luxe en basics, ayurvedisch ontbijten en pizza aan het zwembad.

“Reizen boek ik altijd heel bewust. Voor mezelf, maar ook voor Nala. Ik wil dat we niet alleen maar bij een zwembad liggen, maar haar ook de andere kant van een land laten zien. Dus slapen we in hotels, maar ook op heel basic plekken. Ik hoop dat Nala zo ziet dat er veel verschillen zijn op de wereld en dat ze het allemaal kan waarderen. En gelukkig, dat kan ze.

Toen een vriendin vroeg of ik met haar mee wilde naar Marokko, was de keuze snel gemaakt. Ik had al eens gelezen over een yogacentrum in het Atlasgebergte. Het leek me een fijne plek voor Nala en mij om tot rust te komen en alles even los te laten. En dus vlogen we naar Marrakesh waar vriendin Anne en haar kinderen al op ons wachtten. Na een paar dagen zouden Nala en ik met zijn tweetjes doorreizen naar de bergen.”

 

Doen

Sierlijk
Wij laten vaak op vakantie met henna een mooie bloem zetten op ons been. In Marrakesh vroegen we een man in een souvenirwinkel of hij een goed adres wist. Meteen belde hij zijn zus die met haar spullen naar het winkeltje kwam. Maar er is ook een betrouwbaar hennacafé waar je zo’n hennatattoo kunt laten zetten.
hennacafemarrakech.com

Ezeltje
Met een gids en muilezel kun je in het Atlasgebergte van hut naar hut wandelen. Je slaapt dan bij de lokale bevolking. Ook zijn er verschillende watervallen waar je naar toe kunt onder begeleiding van een gids in de Toubkal-regio. Nog een aanrader: een tocht naar de woestijn. Het is ver rijden, dus trek er twee tot drie dagen voor uit. Voor beide tochten kun je terecht bij je hotel of riad.

 

Zien

Trekpleister
De Jardin Majorelle is een mooie botanische tuin net buiten de medina. Het is erg populair, dus zorg dat je op tijd gaat.
jardinmajorelle.com

Paleis-plus
Leuk: bij het El Badi paleis kom je veel ooievaars tegen. Nala en de zoons van Anne vonden het bijzonder om al die dieren daar in de ruïne te zien nestelen. Vanaf de oude paleismuren heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Goed plekje
In de Ourika-vallei in het Atlasgebergte vind je talloze terrasjes aan het water, met mooi uitzicht op de besneeuwde bergtoppen.
 

Lees ook
Amina (35) bezoekt iedere zomer haar familie in Marokko >

 

Slapen

Relax
Het yogacentrum waar we logeerden, Salama Ayurveda, ligt in het Nationaal Park Toubkal. De eigenaar is Nederlands-Marokkaans. Ook hebben ze een gids en chauffeur voor uitjes en wandelingen.
salamaayurveda.nl

Dakterras
In Riad Villa Almeria werken heel vriendelijke mensen. Het is prachtig ingericht en vanaf het dakterras met zwembad heb je een fijn uitzicht over de medina. En het eten is er zo heerlijk.
riadvilla-almeria.com/nl

Met zwembad
Wazo Appart Hotel in Marrakesh is een prima hotel met een fijn zwembad voor een of twee dagen, om je vakantie mee af te sluiten. De ligging is praktisch: dicht bij het vliegveld.
wazo-appart.hotels-marrakesh.com/nl
 

Het hele reisverhaal heeft eerder in Kek Mama gestaan.

Meer reisverhalen? Volg ons op Facebook.