Met je gezin naar de Achterhoek: de leukste tips

19.01.2021 11:11
fietsen in de Achterhoek

Henrique (43) ging met man, zoon en dochter van Zwolle naar de Achterhoek. “Ze vonden het nog leuker dan skiën.”

Zien

Het bakkerijmuseum
Het Bakkerijmuseum in Hattem is ideaal voor een regenachtige dag. Er is heel veel te zien, maar het leukste is dat de kinderen zelf ook mogen bakken.
bakkerijmuseum.nl

Een oude boerderij
De Smedekinck in Zelhem, een ouderwets en klein museum waar je kunt zien hoe het leven vroeger was op de boerderij en in het dorp. Er worden de leukste activiteiten voor kinderen georganiseerd, zoals koeien melken of spelletjes in de kruidentuin.
salehem.nl
 

Doen

Varkens kijken
De Vijfsprong is een boerderijwinkel van een biologisch-dynamisch landbouwbedrijf. Hier hebben wij tijdens onze tocht even gepauzeerd voor de regen. Ze hebben er heerlijke yoghurt, mosterd en kaas. En je kunt meteen even kijken bij de koeien en varkens.
urticadevijfsprong.nl
 

Spelen tussen beesten
Nog meer beesten bij kinderboerderij Feltsigt, waar je echt goed kan zien hoe de dieren leven. Als de kinderen genoeg kalkoenen, konijnen en cavia’s hebben gezien, kunnen ze zich uitleven op de speelweide.
feltsigt.nl
 

Naar het pretpark
Eindeloos spelen en poppenkast kijken bij Jan Klaassen, het grootste pretpark van de Achterhoek. Buiten is er een waterspeeltuin en een kaboutertrein, binnen kunnen kinderen naar het spookhuis, de klimwand of een rondje maken in de zweefauto’s.
janklaassen.nl

Lees ook
5x kindvriendelijke fietsroutes >

 

Eten

Bij de kabouters
Midden in de bossen bij Ruurlo ligt hét pannenkoekenhuis van de Achterhoek. Vergeet daar niet een bezoek te brengen aan het klimbos, kabouterpad of doolhof. Genoeg vertier voor een hele dag.
heikamp.nl
 

Op een terras
In het prachtige dorp Zelhem kun je aanschuiven op het terras van De Groes. Er is daar van alles te zien, te drinken en te eten. En de kinderen vermaken zich prima met alle spelletjes en kleurplaten die er liggen.
degroes.nl
 

In de speeltuin
De Zevensprong is zo’n ouderwetse speeltuin met familieschommel en wipwap, midden in in het bos. Ook een perfecte plek voor de lunch.
dezevensprong.nu

Slapen

Tussen de kippen
De Holskamp is een heerlijke B&B in de Achterhoek. Kinderen kunnen er vuurtjes stoken, fruit plukken en eieren rapen bij de kippen. De ouders genieten ondertussen van de sauna of van een boek bij de kachel in het huisje.
deholskamp.nl/vakantiehuis

Op de boerderij
In de Pothaar, een Sallands boerenerf, overnacht je in een echte boerderijkamer. Ook hebben ze een boerderijmuseum waar je kan zien hoe de boeren vroeger leefden. Ook leuk: je kunt er picknickmanden bestellen. Heel gezellig en handig wanneer je Salland vanaf een bootje wil bekijken.
depothaar.nl

In een oud landhuis
Hotel Gaia is een oud landhuis, knus ingericht met tierlantijntjes en gekleurde stoelen en tafels. Vanaf het terras keken we uit over de glooiende velden terwijl de kinderen tussen de bomen speelden.
hotelgaia.nl
 

Dit reisverslag heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

 

Meer tips voor een leuke vakantie?
Volg ons op Facebook en Instagram.