7x de leukste paasuitjes in Friesland

26.03.2024 16:25
naar Friesland met kinderen uitjes tips Beeld: Shutterstock

Pasen staat weer voor de deur. Je kinderen zijn op Goede Vrijdag en Tweede Paasdag vrij van school. Zo’n lang weekend is natuurlijk het perfecte moment om een leuk paasuitje in te plannen. Woon je in Friesland? Dan zijn dit de leukste dingen die je kunt doen in jouw omgeving.

1. Autopuzzeltocht

Een soort Elfstedentocht, maar dan net een beetje anders. Je volgt de Friese meren route van wel 69 kilometer lang, waarbij je vanaf Akkrum langs veel verschillende steden vaart. Om naar de volgende bestemming te komen moet je raadsels en puzzels oplossen, wat de route extra leuk maakt. Je komt onder andere langs vestingstad Sloten, het gezellige Ijlst. Ook kom je langs het Woudagemaal in Lemmer, het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld. 

2. OnderWaterSafari

Duik mee onder water in de OnderWaterSafari en zie de leuke dieren en planten. Van otters, tot bevers, meervallen, zeehonden en bruinvissen. Allemaal in een zoetwatersloot en de zoute Waddenzee. Te vinden in Natuurmuseum Fryslân, Leeuwarden. Deze safari is geschikt voor kinderen tussen de vier en acht jaar oud.

3. Koninklijk Eise Eisinga Planetarium

Is je kind geïnteresseerd in het Zonnestelsel? Dan is dit Planetarium de perfecte plek om daar nog verder in te duiken. Zo kan je kind de namen van alle planeten leren kennen en precies zien wat waar ligt.

Lees ook: Linnaeushof, de grootste speeltuin van heel Europa

4. Outside Escape Leeuwarden

Maak je tour door de stad nog leuker met de Outside Escape. Ontdek het verhaal van de stad aan de hand van raadsels en puzzels die je samen met je teamgenoten moet oplossen om het einde van het verhaal te ontrafelen. Leer de stad kennen als nooit tevoren.

5. AquaZoo Leeuwarden

Wil je lekker een dagje dierentuin? Breng dan een bezoekje aan AquaZoo Leeuwarden. Ben je hier nog niet eerder geweest, dan is dit een goed moment. Bekijk de tijgers, leeuwen, ijsberen en nog vele andere dieren. Even de behoefte om lekker te spelen? Ook speeltuinen zijn hier te vinden.

6. Klimbos Appelscha

Klim van de ene boom naar de andere met de leukste parcours en tokkelbanen. Van lopen over horizontale plankjes tot jezelf naar de andere kant krijgen over touwen. Je hangt helemaal gezekerd, dus er kan niks gebeuren. Plezier gegarandeerd.

Lees ook: Kom een dagje ‘gewoon lekker spelen’ in Oud Valkeveen

7. Indoor- en outdoorpark Aventoer

In Burgum ligt indoor- en outdoorpark Aventoer. Je kunt hier klimmen en klauteren in het klimpark en op de klimmuur. Ook is hier de langste Flying Fox baan van Nederland te vinden en kun je abseilen vanaf een wel vijftien met hoog platform. Voor kinderen tot acht jaar oud is er een junioren klimpark. In het indoorgedeelte is ook van alles te doen. Ga LED bowlen of speel glow in the dark midgetgolf. Daarnaast is er een autoracebaan waar je je auto van afstand kunt besturen. Win jij deze race?

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.