Leuk én leerzaam: 4x zichtstallen om met je kind te bezoeken

05.10.2020 09:03
zichtstallen Nederland Beeld: Shutterstock

Gratis (én zonder afspraak) een kijkje nemen in de keuken bij de boer: wie wil dat nou niet? Wij zetten een paar mooie zichtstallen op een rij. 

1. Betsy’s Kip – Groesbeek

Een tuin met kippen én een enorme wijngaard: John en Virginie hebben het beste van twee werelden met elkaar gecombineerd. Je kunt altijd even binnenlopen, maar boek je een ‘Betsy’s kip’-rondleiding op afspraak, dan kan je er gelijk een wijnproeverij aan vastplakken – gaat kind na het stalbezoek lekker naar opa en oma.

 

2. Hoeve de Hei – America (Limburg)

Altijd al willen weten hoe het de koeien vergaat op de boerderij? Dan moet je hier zijn. De stal is voorzien van een lange loopbrug waardoor je goed kunt meekijken tijdens het werk van de boer. Ook als je een dag vol wil plannen kan dat, want De Hei biedt ook verschillende arrangementen aan met een rondleiding, lunch én een potje boerengolf.

 

Lees ook
7x de leukste (en lekkerste) ijsboerderijen >

 

3. De Witte Gravin – Alphen aan den Rijn

Koeien, schapen, kippen, konijnen, honden en katten: hier krijg je de full package. Zomaar binnenlopen kan, maar ook organiseren ze hier het hele jaar door de leukste activiteiten voor jong en oud.

 

4. Houbensteyn – Ysselsteyn

De boeren van Houbensteyn willen je graag laten zien hoe het er in de varkenshouderij aan toegaat. Daarom hebben ze een mooie zichtstal (met nestkasten, tillen, broedkorven, faunapalen en een vijver) gerealiseerd waar je rustig kunt kijken én kunt genieten van de groene omgeving.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >