Laarzen aan en lopen maar: 5x de leukste natuurpunten met kinderen

23.11.2020 11:26
natuurpunten kinderen Beeld: Shutterstock

Natuurpunten? Ja, je weet wel, mooie plekken in de natuur die bij uitstek leuk zijn met kinderen. In alle seizoenen is het heerlijk wandelen, dus laarzen aan en lopen maar. Wij zetten de leukste natuurpunten voor je op een rij.

1. De Heksenboom, Sint-Anthonis

Hier wil je naar toe. Vanwege de naam én de locatie: bij de Heksenboom zit je bijna in Duitsland. De staatsbossen van Sint-Anthonis bestaan uit een divers landschap: naast bossen vind je er heide, akkers en weilanden. Door het gebied lopen verschillende verharde én onverharde fietspaden, maar wandelen kan natuurlijk ook; Staatsbosbeheer heeft er verschillende wandelroutes uitgezet. Zonder restaurant wordt zo’n route natuurlijk niks met kinderen. Maar geen zorgen: bij boerenhoeve De Heksenboom kun je eten en dineren. Bovendien hebben ze er een fotospeurtocht door het natuurgebied, een natuurtas om mee te nemen tijdens je wandeling of fietstocht, én je kunt er ‘Heksenboomgolfen’.
 

2. Kaapse Bossen

Vogels, planten, een stenen tafel en de mysterieuze Doornse kei: je komt het allemaal tegen bij deze mooie wandeling in de Kaapse Bossen bij Doorn. Deze bossen liggen in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, dat zich uitstrekt van Driebergen tot Rhenen. Onderweg klautert je kind over stenen, beklimt hij een uitkijktoren en is er genoeg zand om in te spelen. Je komt zelfs langs een theehuis waar je even kan bijtanken.
 

Lees ook:
5x leuke spelletjes voor in de natuur >

 

3. Over de grens

Of zoek het eens over de grens. België heeft namelijk ook prachtige natuurplekken om te bezoeken met kinderen. In de omgeving van Antwerpen, bijvoorbeeld, of juist vlakbij Limburg, in Hasselt, bijvoorbeeld. Het barst er van de natuurspeeltuinen, bossen en wandelroutes. Kijk maar.

 

4. Wandelen met kinderwagen

En als je toch al de grens over bent, sla dan ook natuurgebied De Maten, een van de oudste natuurgebieden van Vlaanderen niet over. De wandelroutes lopen tussen de heide en langs vijvers en is goed geschikt voor kinderwagens met grote wielen. Geniet van alle bomen, de mooie dieren en met een beetje geluk zie via de kijkwanden een roerdomp. 

 

5. Recreatiegebied Middelpolder

Hoor je het gegak van de ganzen en de fluitende smienten? En wie weet spot je al een ooievaar. In recreatiegebied Middelpolder kun je het hele jaar door heerlijk wandelen. De tocht gaat door het open landschap – dus warme kleding mee – en vlakbij kronkelt de rivier de Amstel. Start- en eindpunt is café-restaurant Klein Kalfje.

 

Meer tips voor uitjes met kinderen? Volg ons op Facebook.