5x leuke spelletjes voor in de natuur

06.05.2020 08:12
leuke spelletjes in de natuur Beeld: Shutterstock

In je tuin, het park of op het grasveld: deze natuurspelletjes kan je kind overal in de buurt doen. En ze zijn nog leerzaam ook.

Kleurendobbelspel

Bladeren zijn groen, de lucht is blauw en een boomstam is bruin. Toch? Niet helemaal: als je goed kijkt, zijn de bladeren soms ook rood en boomstammen wit.

Maak er een spelletje van door met een kleurendobbelsteen te gooien: bij de kleur die wordt gegooid, moet iedereen in de natuur een voorwerp zoeken. Wie het laatste iets vindt, is af. Wie wordt uiteindelijk de winnaar?

Een kleurendobbelsteen schaf je hier aan.

 

Vlinderspel

Dit spelletje kun je gemakkelijk met z’n tweeën in de tuin doen, want je hoeft niet op zoek te gaan naar echte dieren. Download hier een aantal digitale vlinders, knip ze uit en plak ze op stevig papier of karton.

Ga dan op een paar meter van elkaar staan: één kind houdt de vlinders vast met een knijper eraan en gooit ze om en om naar het andere kind. Die staat klaar met een schepnetje: hoeveel kan hij er vangen?

Een schepnetje voor dit spel koop je hier.

 

Lees ook:
7x leuke activiteiten voor je kind in de natuur >

 

Bordspel

Een bordspel is natuurlijk altíjd leuk om te doen, maar dat hoeft niet aan de standaard keukentafel. Ga de strijd aan in het park en neem dan meteen een goedgevulde picknickmand mee. Je kind kan meehelpen om de broodjes en fruitspiesen te maken of laat hem z’n eigen picknickmandje vullen.

Dit zijn de leukste picknicksets voor kinderen.

 

Insecten zoeken

Waar je kind buiten ook is, hij kan er altijd op ontdekkingstocht gaan: welke insecten leven er allemaal? Om de speurtocht extra leuk te maken gebruik je een insectenboek, zodat hij ter plekke leert hoe langzaam een slak loopt en waarom mieren bijvoorbeeld in een rijtje lopen.

De leukste insectenboeken voor kinderen bestel je hier.
 

Kubb

Je kent het vast wel van de camping, maar je kunt dit populaire spelletje ook gewoon spelen op het grasveld in de buurt. Het doel: gooi met houten stokken alle torens van de tegenstander om. Het team dat de koning omver krijgt, wint.

Heb je het spel nog niet? Koop ‘m dan hier.

Bron: Natuurmonumenten
 

 

Nog meer buitentips?
Volg ons op Facebook en Instagram >