Kerst 2020: 9x leuke uitjes voor kinderen

11.12.2020 11:50
kerst 2020 leuke uitjes kinderen Beeld: Shutterstock

Sprookjesachtige figuren, prachtige kerstbomen en heel veel leuke kerstactiviteiten. Kidsproof.nl selecteerde deze favoriete gezinsuitjes voor de kerstvakantie.

Recycle boom

Op Landgoed Duivenvoorde is de verkoop van kerstbomen al jaren traditie. Met een kruiwagen en een schep op zoek naar een mooie spar, en daarna samen met de kinderen de boom uitgraven. Na de feestdagen mag je de kerstboom met kluit weer terugbrengen. Zo kan deze weer een jaartje mee.
 

Op de ijzers

In het Openluchtmuseum in Arnhem zie je met je eigen ogen hoe mensen in Nederland vroeger leefden. In december en januari is er een speciaal winterprogramma met een gezellige wintermarkt, en magische lichtjesroute door het museumpark.
 

Meezingen in het Concertgebouw

Speciaal voor peuters en kleuters is in het Concertgebouw een meezing concert met de mooiste bekende kerstliedjes. Ook voor oudere kinderen zijn er mooie voorstellingen, zoals Peter en de Wolf (6+) en Jazz op recept (8+). Bestel je kaarten online.
 

Er is ook een arrenslee

5 december 2020 t/m 3 januari 2021

Het is deze winter extra gezellig in Enschede. Vooral de ijsbaan is leuk om met kinderen naartoe te gaan. Ook vind je prachtige bezienswaardigheden in de stad, zoals de arrenslee en het verlichte Twentse Ros.
 

Zelf uitgekozen

In Het Nationale Park de Hoge Veluwe groeien de leukste kerstbomen. Om de stuifzandgebieden in stand te houden moeten de dennen gekapt worden. Perfect voor de kerstperiode, dus. Met een ‘Zaag je eigen Kerstboom-bon’ mag je per persoon één kerstboom uitkiezen en zelf omzagen.
 

Betoverde kerstboom

In Sprookjeswonderland in Enkhuizen staat pas echt een grote kerstboom tijdens Sprookjeswinterland, want deze is zeker vijftien meter hoog. Elke middag gaan de lampjes in de betoverde kerstboom spontaan branden. Met winterse liedjes, voorstellingen, allerlei lekkers en een heleboel gezellige lampjes en lampionnen vier je een magische kerst in het sprookjespark.
 

Lees ook
3x de lekkerste musea in Nederland >

 

Zelfs in de grotten is het kerst

13 november 2020 t/m 3 januari 2021

Niet alleen de gezellige straatjes van het Limburgse Valkenburg staan vol met kerstkraampjes, ook de grotten worden in kerstsferen gehuld. Heel bijzonder. Ga mee op avontuur door ondergrondse kerstmarken, langs zandsculpturen en in miniatuurdorpjes. Of blijf even kijken bij de livemuziek en het straattheater.
 

Mis de trein niet

Vuur tussen de treinen, overal lichtjes en versierde kerstbomen. Tijdens het Winter Station rooster je knus je eigen marshmallows boven een vuurtje én smul je van een warme oliebol. Het Spoorwegmuseum in Utrecht heeft in de kerstvakantie een leuk programma vol winterse kinderactiviteiten. Winter Station is open van 19 december 2020 tot en met 3 januari 2021.
 

Winters feestje

De bewoners van het Sprookjesbos maken er een feest van tijdens de donkere maanden. In de Efteling worden de besneeuwde dennenbomen verlicht door ontelbaar veel lampjes. En er is nog meer leuks: meezingen met winterliedjes, kijken bij de watershow en opwarmen bij de vreugdevuren in de Warme Winter Weide.
 

Speciaal voor Kek Mama selecteerde Kidsproof.nl deze fijne lijst met uitjes. www.kidsproof.nl is dé inspiratiesite voor uitjes met kinderen in Nederland, in alle windstreken, voor alle leeftijden en het hele jaar door. De site is handig ingedeeld per regio, zo ontdek je makkelijk welke leuke kinderactiviteiten er allemaal in de buurt zijn.