Hier vind je de leukste kabouterpaden van Noord-Holland

15.06.2020 08:34
kabouterpaden-in-noord-holland

Zin in een wedstrijdje kabouters spotten met je kind? Trek je kaplaarzen aan en ga naar een van deze kabouterpaden in Noord-Holland.

Het Amsterdamse Bos

Van een geitenboerderij en boswinkel tot speeleilanden: het hele jaar door is er voor kinderen genoeg te doen in het Amsterdamse Bos. Maar wat je zeker niet mag overslaan is het boskabouterpad. Bij de Boswinkel koop je voor € 1,50 leuke opdrachten en ook is er een boskaboutertasje met muts, loeppotje en opdrachten verkrijgbaar voor € 7,50.

 

Lees ook
Door deze tips wordt een boswandeling met je kind nog leuker >

 

Castricum

Kabouterpad Pim en Pientje is een korte uitgezette wandeling  van 2 kilometer voor kinderen vanaf 4 tot 6 jaar. De route start bij Bezoekerscentrum De Hoep en rode bordjes met kaboutermutsjes erop zorgen ervoor dat jullie niet verdwalen. Is je kind gek op spanning? Schaf dan de rugzak aan vol met leuke opdrachten en materialen. 

 

Schoorl

Of je nu met een buggy loopt of een kind hebt dat het liefst de hele dag rondjes wandelt, in de Schoorlse Duinen heb je door de twee verschillende kabouterroutes voor een ieder wat wils. Voor € 5 kun je kabouters speuren tot je er scheel van ziet en krijg je drinken, een traktatie en puntmuts.

 

Texel

Ga op avontuur op het Kabouterpad bij de Zelfpluktuin. Speciaal voor kinderen tussen de 2 en 10 jaar is een route van 900 meter uitgestippeld – precies lang genoeg om te leren hoe kabouterjam wordt gemaakt. En tussendoor vers fruit en bloemen mee te pikken. Goed om te weten: het Kabouterpad is geopend tijdens de openingstijden van de Zelfpluktuin, van 1 mei tot 26 oktober.

 

 

Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg elke week het laatste nieuws, persoonlijke verhalen, fijne (uit)tips en grappige fotoseries in je mailbox >