Heerlijk herfstuitje: dit zijn de leukste kabouterpaden in Friesland

19.10.2019 21:15
kabouterpaden-in-friesland

Weer of geen weer, zeg tegen je kind dat er kabouters in het bos lopen en je krijgt ‘m zéker mee naar buiten. En dan komen onderstaande tips heel goed van pas.

Kabouterpad door bos Elfbergen

De boswachter van Gaasterland weet het zeker: hier wonen kabouters. Voor 3 euro krijg je een kabouterboekje en puntmuts en kan je kind zelf op zoek. Ruik, zing, voel en wie weet ziet-ie er een voorbijschieten. Het kabouterpad is trouwens leuk te combineren met een picknick: picknicktafels staan bij de vijver en langs het brede zandpad.

 

Buitencentrum Drents-Friese Wold

Ga ook hier op pad met je knapzak, kabouterboek en fotocamera. En heb je een hond, dan mag die ook vrolijk mee. De route loop je voor 5 euro en dat is inclusief een pakje drinken en koek.

 

Lees ook
Door deze tips wordt een boswandeling met je kind nog leuker >

 

Kabouterpad Terschelling

Deze wandeling is ideaal voor peuters en kleuters, want hij is kort en je kunt halverwege stoppen. Al denken we niet dat dat nodig is, want door de kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje en geplet gras, kijkt je kind z’n ogen uit.

 

Het Friese Museumdorp

Dit karakteristieke terpdorp werd ooit bestempeld als één van de tien mooiste plaatsen van Nederland en dan hebben ze óók nog een spannend kabouterpad langs een boerderij, het dorp en de speeltuin – wat wil je nog meer.

 

Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg elke week het laatste nieuws, persoonlijke verhalen, fijne (uit)tips en grappige fotoseries in je mailbox >