Goedkoop ontbijten met kinderen? Hier moet je zijn

20.02.2019 15:23
goedkoop-ontbijten-met-kinderen-in-nederland

Een keer iets anders dan een boterham met pindakaas of hagelslag in het weekend? Ontbijt dan lekker buiten de deur met het hele gezin. Je betaalt niet veel en wordt ook nog eens bediend. 

IKEA

Sla de wandeltour door de winkel over en neem een shortcut naar het restaurant. Het 1 euro-ontbijt is verleden tijd, maar nog steeds betaal je heel weinig: voor slechts 1,50 euro krijg je een lekker croissantje met koffie of thee. Liever uitgebreider ontbijten? Kies dan voor een croissant, bruin of wit broodje met 2 plakjes kaas of kipfilet, margarine en een warm drankje voor 3,45 euro (IKEA family leden betalen slechts 1,20 euro). Je ontbijt is ook nog uit te breiden met lekkere extraatjes voor een prikkie, zoals een stuk fruit, yoghurt, een muffin of gekookt eitje. 

 

Intratuin

Je verwacht het misschien niet, maar bij de Intratuin Proeftuin schuif je voor nog geen 3 euro aan voor een heerlijk pistoletje, gekookt eitje, ham, kaas, jam én een lekker kopje koffie of thee. Kun je daarna gelijk wat tuinplanten meenemen. Let op: vestiging Zwolle heeft geen restaurant en Intratuin Deventer opent op 1 maart. 

 

HEMA

Wees niet bang dat je hier alleen kunt kiezen voor een rookworst met of zonder saus, want in het restaurant is alles verkrijgbaar voor een heerlijk ontbijtje om de dag mee te beginnen: van vers afgebakken baguettes tot allerlei belegsoorten en een koffie, thee, cappuccino of verse jus d’orange. Handig: je kunt je ontbijt zelf samenstellen en zo uitgebreid maken als je wil. Er is namelijk een vaste prijs voor het aantal items dat je kiest: 5 items voor 2 euro, 6 dingen voor 2,50 euro en 7 voor 2,75 euro. Let op: het pick & mix ontbijtbuffet is te krijgen in Hema-winkels met een restaurant. Check de site waar je bij jou in de buurt kunt ontbijten.

 

Lees ook
7x goedkoop uit eten met kinderen >

 

McDonald’s

Misschien niet de gezondste keuze, maar als je gaat voor het ontbijt valt het mee. Hier koop je een compleet menu met een (warm) drankje, jus of appelsap, MacMuffin Bacon & Egg en een croissant voor maar een paar euro. Voor kinderen kun je losse producten bestellen, waardoor je nog goedkoper uit bent. Heb je zin om voor écht lekker te gaan, dan kies je een pancake voor 1,95 euro.

 

La Place

Een van de duurdere uit het lijstje (rond de 5 euro per persoon), maar je krijgt wel waar voor je geld. Van het buffet mag je zes producten kiezen: van luxe broodjes en yoghurt tot vers gesneden groenten.

 

Pannenkoekenhuis

Het is weekend: geen drama als je kind een keer een pannenkoek neemt als ontbijt. Met stroop, fruit of poedersuiker: vaak gaat alles er wel in. Maar heb je zelf geen trek in een vette flens? Dan zijn er in de meeste pannenkoekenrestaurants ook rijkelijk belegde broodjes te bestellen.

 

Bakker Bart

Slechts € 3,75 betaal je bij deze bakker voor een kop koffie of thee, een vers gebakken croissant met jam, mini Bartje belegd met ham of kaas en een verse sap.

 

Jumbo

Woon je in Breda, Amsterdam, Groningen, Veghel, Tilburg of Leidsche Rijn? Dan kan je goedkoop ontbijten bij de Jumbo Foodmarkt. Voor anderhalve euro geniet je van een jus d’orange, vers fruit, croissant of een stokbroodje met ham, kaas of ei. Wil je meerdere dingen, dan betaal je 50 cent per item. 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >