Ga je met kinderen naar Bonaire? Dit is er allemaal te doen

24.07.2019 13:05
Bonaire met kinderen Beeld: Shutterstock

Met zoveel exotische dieren en de mooiste natuur is vakantie vieren op Bonaire zeker geen straf. En helemaal mooi: het is er nog kindvriendelijk ook. Wij zetten de must sees voor je op een rij.

Bonaire is behoort tot de ABC-eilanden en ligt voor de kust van Venezuela in de Caribische Zee. Het is een heerlijk rustig eiland en niet groot: bijna 40 kilometer lang en slechts twaalf kilometer breed.

Wel zo fijn: je kunt rechtstreeks naar Bonaire vliegen vanaf Schiphol. De vlucht duurt ongeveer negen uur. Hoe je je goed op zo’n lange vlucht en de jetlag voorbereidt, lees je hier.

Ben je echt een strandliefhebber, dan kun je het beste naar Aruba. Maar gelukkig zijn er ook op Bonaire wel een aantal fijne, kindvriendelijke stranden te vinden. Ook is het een perfect eiland als je kind gek is op dieren. Wij zetten de must sees voor je op een rij:

 

Dieren spotten

Papegaaien, schildpadden, leguanen: grote kans dat je er op Bonaire een aantal tegenkomt. Voor kinderen is het leuk om de Donkey Sanctuary te bezoeken. Bij deze ezelopvang rijd je door een park en kom je onderweg honderden ezels tegen – niet schrikken als er één z’n kop vlakbij het raam houdt en om eten vraagt. Je mag ‘m voeren, want bij de ingang is een zak wortelen te koop.

 

Kralendijk

Geen grote stad, maar de hoofdstad van het eiland is wel een bezoek waard. Struin door de winkelstraat, bezoek Fort Oranje en neem een kijkje in de haven. Daar zie je hoe vissers hun vangst op de kade verkopen – verser kan het niet.

 

Lees ook:
Curaçao met kinderen: dit mag je niet missen >

 

Zoutwinning

Bonaire kent een lange geschiedenis van zoutwinning. In het zuiden van het eiland kun je een kijkje nemen bij de huisjes waar de slaven, die in de 17e eeuw het zout wonnen, verbleven. Ook kun je op informatieborden lezen hoe de zoutwinning op Bonaire in z’n werk ging.

 

Snorkelen en duiken

Dagje naar het strand? Pink Beach is geschikt voor kinderen en ook bij Coco Beach, waar je gemakkelijk bedjes kunt huren, is het heerlijk toeven.
Zoek je wat meer avontuur, dan pak je de boot naar het eiland Klein Bonaire, vlakbij de hoofdstad Kralendijk. Hier kun je ideaal snorkelen en duiken. Sowieso is Bonaire een waar duikparadijs. Hebben jullie het nog niet onder de knie, dan kun je een duikcursus volgen (kinderen al vanaf 5 jaar).

Natuur ontdekken

Aan de noordkant van het eiland vind je het Washington Slagbaai Nationaal Park. In dit beschermde natuurgebied kun je twee verschillende routes afleggen met de auto. Bij de langste route rijd je onder meer langs een vuurtoren en zie je metershoge cactussen. Vergeet ook niet een kijkje te nemen bij het Gotomeer en houd je camera in de aanslag, want hier zitten bergen flamingo’s.

 

Nog meer fijne vakantiebestemmingen? Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >