Dit zijn de mooiste plekken om een frisse neus te halen met je kind

16.01.2021 08:02

Het beste vertier na de zoveelste thuiswerkdag: een frisse neus halen in de natuur. En of je kind nu wil ravotten in de duinen of graag over boomstammen balanceert: op deze plekken komen jullie zeker tot rust.

Parken

Het park is een fijne plek om een zonnige dag door te brengen, maar minstens zo lekker tijdens koude winters. Verzamel de mooiste bladeren, spot vogels en kijk welke insecten er in de bosjes te vinden zijn. En met een beetje geluk vind je tussen de bomen nog een tentje waar je warme choco-to go kunt halen. Dit zijn de meest kindvriendelijke parken van Nederland

 

Stranden

Een lange strandwandeling maken? Daarvoor hoef je echt niet helemaal naar de Middellandse Zee te tuffen. Nederland heeft namelijk de prachtigste stranden – bekijk dit lijstje maar. Ideaal om flink uit te waaien. 

 

Lees ook
Déze leuke spelletjes doe je gewoon in de tuin >

 

Klimduinen

En heb je ooit gedacht aan een leuke klimduin? Even zwoegen en vervolgens lekker naar beneden rollen. Dat je daarna onder het zand zit, mag de pret niet drukken. Dan trek je je kind toch gewoon een oud setje kleding aan? Hier vind je de leukste klimduinen

 

Bossen

De speeltuinen zijn dan wel gesloten, het bos is al een speeltuin op zich. Stampen in de modder, klimmen in de bomen, bosspelletjes doen of balanceren over omgevallen stammen: na een middagje is je kind helemaal uitgeteld. 

 

Meer tips om de lockdown door te komen? Volg Kek Mama op Facebook >