Déze leuke spelletjes doe je gewoon in de tuin

19.05.2020 08:53
spelletjes-voor-in-de-tuin

We gaan niet meer en masse de deur uit, maar met deze spelletjes vermaakt je kind zich opperbest in de tuin.

Sporten

Kan je kind niet meer naar de sportclub, dan haal je de sportclub toch gewoon in huis? Speel een potje voetbal met deze minigoals, trek de badmintonrackets uit de schuur, zet een basket neer of kijk wie springtouwen het langste volhoudt. 

 

Stoepkrijt

Zó multi-inzetbaar dat iedereen met kinderen een doos met stoepkrijt in huis zou moeten hebben. Maak een parcours op de stenen, geef het tuinhek een andere kleur (poets je er zo weer af met een plens water), teken een autoweg voor speelgoedauto’s of speel twister. Wedden dat de dagen voorbijvliegen? Bestel hier je doosje met krijt voor € 6,25

 

Op safari in eigen tuin

Niets leuker dan samen met je kind te onderzoeken welke dieren en insecten er in de tuin leven. Koop bijvoorbeeld een vogelgids (€ 15) of een insectendoos met vergrootglas (hier bestel je twee stuks voor € 20) zodat je alles van dichtbij kunt zien.

 

Lees ook
Zo bespreek je het coronavirus met je kind >

 

Trampoline springen

Wil je je kind echt moe krijgen, schaf dan een trampoline aan. Oké, je hebt wat meer ruimte nodig (al is deze lekker compact – hier te bestellen voor € 144), maar kinderen zijn er niet van af te slaan. Zo kan jij rustig je wijntje drinken.

 

Gigantisch schaakspel

Heb je toevallig wat tegels over? Maak er een immens schaakbord van. Het enige wat je nodig nodig hebt zijn pionnen in reuzenformaat, maar ook die zijn gewoon te koop. Of improviseer gewoon met van alles wat je al thuis heb liggen.

 

Schrijf je in voor de Kek Mama-nieuwsbrief en ontvang wekelijks de best gelezen artikelen in je mailbox >