Dit zijn de leukste theaterfestivals voor kinderen

16.04.2019 14:18
leukste theaterfestivals kinderen Beeld: Shutterstock

Jullie willen de kinderen zien dansen, lachen, genieten en zich verwonderen. En zelf ook een leuke tijd hebben, uiteraard. Tip: ga naar een van deze leuke kindertheaterfestivals. Succes gegarandeerd. 

1. Festival 2 Turven Hoog (Almere en Haarlem)

Een avontuurlijk kunstenfestival voor de allerkleinsten, namelijk kinderen van 0 t/m 6 jaar. Het festival barst haast uit z’n voegen van alle leuke voorstellingen die er voor het kleine grut zijn (van muziek, dans en mime). En uiteraard is er een poppentheater. Als ouder hoef je alleen maar achterover te leunen en je kind zien genieten.

Wanneer: 15 t/m 21 april in Almere, 22 & 23 april in Haarlem. Klik hier voor meer info.

 

2. Familiefestival Kermis De Klop (Utrecht)

Hooggeëerd publiek, komt dat zien! Kinderen gaan helemaal uit hun dak op dit kleurrijke festivalterrein met de sfeer van een oude dorpskermis. Er is een zweefmolen, er zijn kinderworkshops, jullie kunnen genieten van livemuziek en natuurlijk zijn er talloze theateroptredens.

Wanneer: 9 en 10 juni, klik hier voor meer info.
 

Lees ook
5x uitjes voor kinderen die gek zijn op muziek en theater >

 

3. Buitengewoon Kinderfestival (Bloemendaal aan Zee)

De line-up van dit kinderfestival is ‘super vet’, zoals jouw bloedjes zouden zeggen. Er is een silent disco, levensgroot memory, Twister XXL, en als je kroost moe is van al deze activiteiten kunnen ze naar optredens kijken, zoals naar Aardblij, een vrolijke familievoorstelling over twee zomerkoninginnetjes met als thema: je bent goed zoals je bent. Mooi.

Wanneer: zaterdag 15 juni, klik hier voor meer info.

 

4: FestiValderAa (Schipborg)

Muziek en theater, daar draait het om op dit festival middenin de Drentse natuur. Natuurlijk is er ook een speciaal kinderprogramma, zodat die kleintjes van jou zich geen seconde hoeven te vervelen. Momenteel is de exacte planning nog niet helemaal bekend, maar gezien vorige edities kunnen ze er naar hartenlust ravotten en spelen, zich laten schminken (vlinder of leeuw?) en worden ze op speelse wijze betrokken bij diverse interactieve theatervoorstellingen.

Wanneer: 5, 6 en 7 juli, klik hier voor meer info.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >