Dit zijn de leukste Sinterklaas-activiteiten van 2019

12.11.2019 12:59
sinterklaasjournaal

Het is al midden november, dus voor je het weet vaart Sinterklaas het land weer binnen en begint de gekte. En dan is zo’n lijstje met activiteiten tóch fijn om te hebben.

’t Pietenhuis – Den Haag

Klimmen op daken en pakjes bezorgen, pepernoten bakken, knutselen, de pietenbedjes bekijken, een pietenkraag maken en luisteren naar een voorleesverhaal in de kamer van Sinterklaas: van 13 november tot en met 4 december is hier van alles te doen.

 

Pietendorp in Zuiderzeemuseum – Enkhuizen

Dit jaar wordt het Zuiderzeemuseum op zaterdag 23, zondag 24 november en zondag 1 december opnieuw omgetoverd tot Pietendorp. Meer dan 150 Pieten nemen hun intrek in het buitenmuseum. En dat betekent huizen vol pakjes en een pepernotenbakkerij die op volle toeren draait. Goed om te weten: dit jaar zijn er zelfs glutenvrije Pieten.

 

Film: De Brief voor Sinterklaas – door heel Nederland

De feestelijke aankomst van Sinterklaas wordt overschaduwd door een enorm probleem: door een groot tekort aan Pieten dreigt de traditie voor eens en altijd te verdwijnen. Sinterklaas zit met zijn handen in het haar: hoe komt hij snel aan nieuwe, goede Pieten? Bron: Pathe

 

Lees ook
Oh, kom er eens kijken: dit geven ouders gemiddeld uit aan Sinterklaascadeaus >

 

Scheepvaartmuseum – Amsterdam

Op zondag 17 november komt Sinterklaas bij het Scheepvaartmuseum aan in een stoomboot – vanaf de kade naast het museum kan je alles goed zien. Vervolgens zijn er de hele dag verschillende activiteiten. Én staat er warme chocolademelk klaar.

 

Het avontuur van SuperSint – Venlo

Dit is de opvolger van het ‘Pakhuis van Sinterklaas’. In deze doe-tentoonstelling beleven kinderen van 16 november tot en met 5 december de avonturen die Sinterklaas ook beleefd heeft. Leer bijvoorbeeld daklopen, bedien de pakjesmachine en voer een paard in de paardenstal. 

 

Het Kasteel van Sinterklaas – Helmond

Sinterklaas verblijft op een ridderlijk kasteel en iedereen mag bij ‘m langs. Ga op de foto met zijn paard Amerigo, bezoek een theatervoorstelling in de Spiegeltent of kijk wat de Pepernoten Pop-up Store te bieden heeft.

 

nog op zoek naar een ideaal schoencadeau? Geniet van dit aantrekkelijke pakket met maar liefst vijftien geweldige producten van € 269,51 voor € 29,95 – zit gelijk wat lekkers voor jezelf bij én je hoeft niet te zeulen, want de goodiebag wordt gratis thuisbezorgd. Wees er wel snel bij, want op = op.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >