Dit zijn de leukste Kabouterpaden in Limburg

05.06.2020 08:05
kabouterpaden Limburg Beeld: Shutterstock

Schmink op de wangen, muts op en laarzen aan: hoppa, je kind is klaar om op zoek te gaan naar de sporen van kabouters. Wij zetten de leukste kabouterpaden in Limburg voor je op een rij.

Wat is een kabouterpad?

Door heel Nederland zijn verschillende kabouterpaden uitgezet: routes waarbij kinderen houten beeldjes van kabouters volgen en ondertussen verschillende opdrachten uitvoeren. De kabouterpaden zijn geschikt voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar oud en variëren in lengte van 500 tot 1500 meter.

Bij de meeste wandelingen krijgen kinderen een rode puntmuts en een knapzak met wat lekkers en een pakje drinken. Ook kunnen de wangen natuurlijk rood geschminkt worden, zodat ze er zelf ook uit zien als een echte kabouter. Bij het pakket zit ook een kabouterboek, waar ouders of begeleiders verhalen uit kunnen voorlezen tijdens de route.

Ga je een weekendje naar Limburg en ben je op zoek naar een leuke wandeling voor het hele gezin? Dan zijn dit daar de leukste kabouterpaden.
 

Buitencentrum De Pelen

Deze route van een halve kilometer loopt door Nationaal Park Groote Peel in Noord-Limburg. Onderweg luisteren de kinderen naar het verhaal uit het kabouterboek en doen ze 6 verschillende opdrachten. De route loop je ongeveer in drie kwartier en na afloop mag de puntmuts natuurlijk mee naar huis.

Leeftijd: 4 t/m 6 jaar
Prijs:  5 euro per kind
Adres: Moostdijk 15, Ospel

 

Lees ook:
Door deze tips wordt een boswandeling met je kind nog leuker >

 

Bezoekerscentrum De Meinweg, Midden-Limburg

Gebruik de schmink in de knapzak om echte kabouterwangen te maken, zet je muts op en ga op pad. De route start bij de ingang van het bezoekerscentrum De Meinweg / Brasserie de Boshut, waar je ook alle spullen voor de tocht kunt afhalen.

Leeftijd: voor 3 t/m 6 jaar
Prijs:  5 euro per kind
Adres: Meinweg 2, Herkenbosch

 

Domein Pietersheim – Lanaken

In het bos van Pietersheim, net over de grens bij Maastricht, wonen allerlei kabouterfamilies. Bij deze leuke route ontdek je spelenderwijs welke taak elke kabouter heeft en hoe eekhoorn Kwip de families helpt. De wandeling is 3 kilometer lang en barst van leuke interactie: knuffel een boom, sluip door een natuurtunnel en maak muziek met kabouterinstrumenten.

Leeftijd: 3 t/m 6 jaar
Prijs:  gratis
Adres: Neerharenweg 12, Lanaken

 

Op zoek naar meer leuke uitjes?
Volg ons op Facebook en Instagram.