Deze onbekende Europese eilanden moet je echt zien

30.12.2019 12:05
onbekende-europese-eilanden

Zijn Capri, Santorini en Fuerteventura jou te toeristisch? Vind je eigen eilandavontuur met Skyscanners selectie onbekende (of weinig bezochte) eilanden in Europa.

Porquerolles, Frankrijk

Porquerolles is de grootste van de drie Îles d’Hyères langs de Franse Rivièra. Het hele jaar door vaar je in ongeveer 20 minuten met de ferry over vanuit Hyères, La Tour Fondue op het schiereiland Giens. Erg leuk voor een dagtrip als je op vakantie bent in Zuid-Frankrijk in de buurt van Nice of Marseille, maar een verblijf van een paar dagen kan ook. Voor dat laatste moet je alleen niet in de wintermaanden reizen, dan zijn alle hotels gesloten. Een of meer dagen Porquerolles vul je met fietsen – het eiland is autovrij –, lunchen bij de haven waar je aankomt, duiken bij Port-Cros en een middagje op een van de mooiste stranden van Europa: Langoustier. 

 

Gugh, Verenigd Koninkrijk

De Scilly eilanden zijn nog vrij onbekende parels ‘dichtbij’. Slechts vijf van de 140 eilanden zijn bewoond waaronder St. Agnes. Van daaruit kun je, afhankelijk van het getij, overlopen naar het kleine Gugh. Het heeft prachtige, verlaten stranden en een aantal mooie wandelpaden om het eiland van 1 kilometer lang en 0,5 km breed te verkennen. Het hoogste punt hier is Kitten Hill, 34 meter boven zeeniveau.

 

San Miguel, Portugal

De Azoren zijn een verafgelegen Europese eilandengroep behorend bij Portugal die als een stel stippen in de Atlantische Oceaan liggen. Sao Miguel is het grootste eiland en is de bestemming voor natuurliefhebbers die houden van wandelen langs vulkaankraters, groene valleien en meren als Lagoa Verde en Lagoa Azul. Gecombineerd met culturele uitjes in hoofdstad Ponta Delgada. 

 

Lees ook
5x de mooiste treinroutes door Europa >

 

Bozcaada, Turkije

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lacivert sevdalar kuşların kanadına Yaşlı gözlerle yazmıştık seninle Kumsalda eriyip giden hikayeler yazmıştık Resimler çizmiştik denizin üstüne Fırlattığımız taşlarmıydı ne Yoksa savrulup giden umutlarımız mı Mavi sulara hızla…….. Hani söz vermiştik bakışlarımızda Hani ölüm bile ayıramazdı bizi… Esti hayatın gerçekler fırtınası Uyandık sevda denen o uykudan Meğer bir rüyaymış güpegündüz gördüğümüz Lacivert göğe uçup giden kuşlar gibi Lacivert sevda #MuhammedMahnovi #lacivert #bozcaada #bozcaadada #şiir #şiirsokakta #ada #tenedos #renk #instamood #fotografheryerde #instatravel #turkinstagram #turkobjektif #kadrajgezginleri #iyibayramlar #sarılacivert #turkiyeinstagram #ev #sokak #fotografheryerde #bozcaadabizim #allshotsturkey #fotografdukkanim #fotografvakti #bozcaadakafası #bozcaadatatili #sevgi #bozcaadasokakları #fenerbahçe Fotoğraf @sonradanbodrum

Een bericht gedeeld door Bozcaadada (@bozcaadada) op

Het kleine eiland Bozcaada, ooit bekend als Tenedos, is een ware Turkse delicatesse. Het ligt in de serene Egeïsche zee, heeft een heuvelachtig landschap, fantastische baaien, lavendelvelden, wijngaarden en straatjes met schattige kinderkopjes. Bozcaada betekent slow leven en genieten. Turkse senioren spelen er backgammon op schaduwrijke plekken. Overal staat altijd een glas eilandwijn voor je klaar.

 

Mykines, Faeröer eilanden

De Faeröer eilanden hebben een magische klank. Misschien vanwege de naam of de afgelegen ligging, tussen Noorwegen en IJsland. Mykines is een van de 18 grotere eilanden die stuk voor stuk groen en ruig zijn. Dit eiland trakteert op een spectaculaire, vogelrijke natuur waar rust en stilte overheerst. Neem een verrekijker mee en ga op zoek naar papegaaiduikers, alken, drieteenmeeuwen en Jan van Genten. Misschien goed om te weten (of niet): de aanvliegroute naar het vliegveld, over de ruige kust, hoort thuis in de top 10 van ’s werelds meest zenuwslopende landingen.

 

Reichenau, Duitsland

Reichenau – UNESCO werelderfgoed – is uniek in deze collectie eilanden. Het ligt feitelijk niet in de zee maar in een meer; de Bodensee in het zuiden van Duitsland. Reichenau is een klein kloostereiland met drie kerken die ieder een bijzondere architectuur en uitmuntende fresco’s hebben.

 

Gotland, Zweden

Gotland is Zwedens grootste eiland dat op ongeveer 90 km vanaf het vasteland ligt. De hoofdstad Visby staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De rest van het eiland bestaat uit 800 km kustlijn en een nationaal park met meer dan 100 natuurreservaten. Voor outdoor liefhebbers een waar paradijs. Gotland nodigt uit tot wandelen, fietsen, paardrijden en genieten van het strandleven, naast historie en cultuur met 100 Middeleeuwse kerken en veel prehistorische plekken om te ontdekken. 

Bron: Skyscanner

 

Meer Kek Mama lezen? Neem nu een abonnement en profiteer van de leukste aanbiedingen.