Dagje Den Haag met je kind: dit mag je niet missen

28.08.2018 10:57
Den Haag kinderen Beeld: Pixabay

Wil je er een dagje op uit met je kind? Ga dan naar Den Haag: een stad waar genoeg leuks te doen is. Wij zetten op een rij wat je niet mag missen.

Hoe kom je er?

Net als in veel andere grote steden, is parkeren in Den Haag erg duur. Je kunt het beste je auto bij een P&R neerzetten en verder gaan met de trein of tram. Of nog handiger: maak de hele reis met de trein. Den Haag is één van de steden die je gemakkelijk kunt bereiken via het spoor. Vanaf het Centraal Station ben je in korte tijd bij de meeste bezienswaardigheden.
 

Wat is er te doen?

Je zult een keuze moeten maken, want in Den Haag is ontzettend veel te doen met je kinderen. Een greep uit de leukste bezienswaardigheden en attracties:
 

Madurodam

Pak vanaf het Centraal Station de tram naar Madurodam en bekijk Nederland in het klein. Er zijn allerlei leuke activiteiten voor je kind. Ontdek bijvoorbeeld alles over het wegen van kaas, zie van dichtbij hoe Schiphol werkt, speel met water en mix verschillende beats als een echte DJ.

 

Sea Life

Blijf je wat langer in de tram zitten, dan kom je uit in Scheveningen. Hier kan je heerlijk over het strand wandelen maar ook Sea Life bezoeken. In dit mooie aquarium sta je oog in oog met haaien, zeesterren en tientallen andere vissen.

 

Lees ook
9x de leukste uitjes in Utrecht met kinderen >

 

Kinderboekenmuseum

In het Kinderboekenmuseum waant je kind zich in de wereld van Kikker en Nijntje, maar ook vele andere bekende figuren uit de kinderboeken. Er zijn wisselende tentoonstellingen waarbij kinderen spelenderwijs leren. Zo is er het ‘ABC met dieren’ en moeten kinderen al klimmend en klauterend langs letters van het alfabet zien te komen.

 

Binnenhof

Den Haag is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met de politiek. Klinkt misschien saai voor je kind, maar dat is het niet. Wandel over het Binnenhof en maak een kinderrondleiding in de Ridderzaal. Je kind leert dan op een leuke manier alles over de troonrede en mag van alles vragen.

 

Zuiderparadijs

In dit indoor speelparadijs kan je kind zich uren vermaken. Maak salto’s op de trampolines, leef je uit op de klimbanen of maak een ritje op de grote racebaan. Voor oudere kinderen is er een gameroom met Playstation 2 en 3.

 

Omniversum

Fijne tip om de dag af te sluiten: een bezoek aan het Omniversum. In dit enorme filmtheater in de wijk Zorgvliet vind je een scherm dat als een halve bol om het publiek heen hangt. Daardoor lijkt het alsof je middenin de film zit. Kijk op de site welke films er draaien.

 

Familiepark Drievliet

Blijf je langer dan één dag in Den Haag, breng dan een bezoek aan attractiepark Drievliet. Je vindt er achtbanen, een 5D-theater, botsauto’s, draaimolen en nog veel meer.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >