Curaçao met kinderen: dit mag je niet missen

01.11.2018 16:48

Vind je het niet erg om lang in het vliegtuig te zitten met je kind? En wil je heerlijk naar de zon deze winter? Boek dan een ticket naar Curaçao: een fijn eiland voor het hele gezin.

Curaçao ligt in het Caribisch gebied en heeft een tropisch klimaat. En dat betekent: volop zon en een graad of 27, het hele jaar door. Het is dus de ideale bestemming om naar toe te gaan de winter. Met het hele gezin, want Curaçao is één van de meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen ter wereld. Kilometers fijne stranden, fijne hotels en veel leuke activiteiten. Check voordat je vertrekt wel even hoe je veilig met je kind naar een verre bestemming gaat en waar je qua bagage allemaal op moet letten.

Wij zetten een paar must sees in Curaçao voor je op een rij:

 

Strand


Beeld: Shutterstock

Een van dé redenen om naar Curaçao te gaan is natuurlijk het strand. Het eiland heeft een prachtige kust en vooral in het noordwesten kijk je je ogen uit op de vele bounty-stranden. Voor kinderen is er een speciaal kinderstrand bij de Jan Thiel Baai met een groot, ondiep gedeelte. Smeer je bloedje dus goed in en hij kan zich hier urenlang vermaken. En met deze leuke strandspelletjes heeft je kind sowieso de grootste lol mee heeft.

 

Willemstad

De hoofdstad van het eiland en een leuke plaats om een dagje naar toe te gaan. Maak foto’s van de bekende kleurrijke huisjes en wandel over de Pontjesbrug. Deze brug heet officieel de Koningin Emmabrug en is de enige drijvende houten draaibrug ter wereld. Verder zijn een bezoek aan het Fort Amsterdam en het oudste stadsdeel van Willemstad, Punda, een aanrader.  
 

Lees ook:
Met je kind naar Amerika >

Curaçao Sea Aquarium


Beeld: Shutterstock

Zelf flamingo’s voeren? Of in een onderwaterboot oog in oog komen te staan met haaien, schildpadden en roggen? Het kan allemaal in het Sea Aquarium. Sinds een paar jaar is hier ook de Dolphin Academy gevestigd. Je kunt er doflijnen aaien, knuffelen of zelfs met ze zwemmen.

 

Hato Grotten

In deze grotten vind je muurschilderingen die wel 1500 jaar oud zijn. Ze stammen nog uit de tijd dat er Indianen op Curaçao woonden. Met een gids kun je de grotten bezoeken en de druipsteenformaties en waterpartijen van dichtbij bekijken. Wie weet zie je wel vleermuizen vliegen of een leguaan rondscharrelen.

 

Christoffelpark


Beeld: Shutterstock

Wil je wat actiefs doen, dan is het Christoffelpark een prachtige plek. Dit is het grootste nationale park van Curaçao. Er zijn acht wandelroutes – meer informatie daarover vind je hier – met verschillende moeilijkheidsgraden. Kies je ervoor om de Christoffelberg te beklimmen, dan wacht je boven een schitterend uitzicht over het park en de noordwestkust. Ook leuk: maak een safari door het park en kom meer te weten over de natuur en de geschiedenis van het eiland.

 

Goed om te weten

  • Voor Curaçao hoef je je kind niet specifiek te inenten, tenzij je uit een hoog risicoland komt voor gele koorts (bijvoorbeeld als je een stopover maakt van een paar dagen). Dan ben je verplicht om de vaccinatie tegen gele koorts te hebben. Dat geldt overigens ook voor baby’s vanaf zes maanden oud.
  • Je hebt geen visum nodig.
  • Extra handig: ze spreken er Nederlands. En wil je bellen met het thuisfront, dan is het in de winter 5 uur vroeger dan in Nederland en in de zomer zes.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >