Zo smeer je je kind goed in tegen de zon

02.07.2018 14:57
kind goed in smeren zon Beeld: Unsplash

Met de zomer voor de deur, doet je kind niets liever dan lekker zwemmen en buitenspelen in de zon. Dat betekent: smeren, smeren en nog eens smeren. Maar wat is de juiste manier? Wij zetten met hulp van Ladival een aantal smeertips voor je op een rij.

1. Welke factor?

Voor kinderen is het verstandig om een zonnebrandcrème te kiezen met een hoge beschermingsfactor: het liefst 30 of hoger. Ook zijn er speciale zonnebrandcrèmes voor kinderen. 
 

Lees ook:
11x heerlijke buitenzwembaden voor kinderen >

 

2. Hoe vaak smeren?

Smeer je kind goed in vóórdat hij in de zon gaat spelen of zwemmen, zodat de crème goed kan intrekken. Daarna smeer je ‘m elke één tot twee uur opnieuw in. Komt je kind uit het water? Droog hem dan goed af en smeer een extra laagje.

 

3. Wat kan je kind zelf doen?

Goed smeren kun je niet vroeg genoeg leren. Ladival heeft daarom een speciale insmeergame ontwikkelt via een app: Smeer ‘m. Hij werkt op het digiboard, smartboard, de tablet en de smartphone. Je kind oefent digitaal met smeren en als ze een plekje vergeten zijn, merken de mascottes Brom & Brul dat meteen.

Ook dit jaar komt Ladival weer in actie voor KWF Kankerbestrijding: per verkochte flacon ‘Ladival voor Kinderen’ wordt 1 euro gedoneerd aan KWF Kankerbestrijding.

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >