Bij deze uitjes halen racemonsters hun hart op

11.08.2022 10:31
race uitjes kidsproof 2021 Beeld: Getty Images

Een kind met snelheid in de genen? Maak een pitstop op deze razendsnelle racebanen. Kidsproof.nl zocht de leukste uitjes voor je uit.

Grand Prix

Met een flinke vaart door de bochten. Twee verdiepingen. Kartbaan Duiven belooft spanning en sensatie. In de speciale kinderheats mogen mini-coureurs zo snel mogelijk een rondje racen. Wie wint de Grand Prix van Duiven dit jaar? Kinderen mogen hier racen vanaf 1.40 meter.

kartbaanduiven.nl

Coureur Coronel

Karten op de baan van coureurbroers Tim en Tom Coronel is een droom voor snelheidsduivels. Deze baan heeft snelle en langzame bochten, een tunnel en een fly-over. Na de uitgebreide uitleg van instructeurs in het kartcafé is het helmen op, racejacket aan, motoren starten en gaan.

coronel.nl

Nieuwe baan

Nieuw asfalt, een bredere baan, safety lights en zelfs een heus elektronisch scorebord. De vernieuwde outdoor kartbaan van Kartcentrum Zwolle heeft het. De baan is maar liefst 543 meter lang en 8 meter breed. Wie durft de eerste inhaalactie in te zetten?

kartcentrumzwolle.nl

Lees ook – Mama is autocoureur: ‘Op een recht stuk haal ik wel tweehonderd kilometer per uur’ >

Rijkunsten

Helm op en pak aan. Op Kartbaan Leeuwarden scheur je over een circuit van 500 meter. Onderweg worden spannende inhaalmanoeuvres en scherpe bochten geoefend. Vanaf 6 jaar en 1.30 meter mogen kinderen zelf rijden. Nog te klein? Huur dan een duokart. Daar kan je samen met je kind in rondracen.

kartbaanleeuwarden.nl

Kinderkarts

Op het kartcircuit in de openlucht van Kartbaan Oldenzaal is het een feest om tegen je vriendjes en vriendinnetjes te racen. Met het kinderarrangement Luigi boek je hier een compleet kinderfeestje. Je rijdt twee heats en krijgt wat lekkers te eten en te drinken. En natuurlijk is er een medaille-uitreiking.

kartbaanoldenzaal.nl

Elektrisch is de toekomst

Zijn we klaar voor de toekomst? Zelfs in de kartwereld bereiden ze zich erop voor, met elektrisch karten. Racen zonder herrie en uitlaatgassen. Maar dat is niet het enige bijzondere bij ZERO55 in Apeldoorn, want de indoor/outdoor combinatie op deze kartbaan is uniek in Nederland. Tip: je kunt hier ook glowbowlen en lasertag spelen.

zero55.nl

Ready set go

Bij MOVE Amsterdam draait het allemaal om mobiliteit. Bij de Mobility Experience beleef je het zelf. Met een auto zonder stuur, games, films en een spel waarmee je kunt testen hoe snel je remt. In de racesimulator van Fast, de tijdelijke tentoonstelling, race je als een echte Formule 1-coureur.

move.amsterdam
Op kidsproof.nl vind je per regio de meest complete uitagenda voor gezinnen. De leukste voorstellingen, bijzonderste zwemplekken, fijne uitjes in de natuur en meer inspiratie voor een heerlijk dagje uit.

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.