Archeologische vondsten: neem een duik in de geschiedenis bij deze winteruitjes

29.11.2023 12:07
archeologische winteruitjes Beeld: Getty Images

Reis mee terug in de tijd van grottekeningen, Vikingen of kruip in de huid van een archeoloog op deze historische plekjes.

Zin om iets leuks te doen met je kinderen? Op kidsproof.nl vind je het meest complete overzicht van leuke uitjes en lokale hotspots. Je hoeft je deze winter niet te vervelen!

Ach, logisch

In Huis van Hilde kruipt je kind in de huid van een archeoloog. Eigen schatten opgraven in de interactieve zandbak, echte vondsten aanraken in de ArcheoHotspot en oog in oog staan met zestien soorten mensen die vroeger leefden. ‘Wat wil je later worden?’ is na vandaag een retorische vraag.

Het jaar 800

Zie, ruik en proef hoe het leven rond ‘800 was op het Middeleeuws Erf. Dit boerenerf uit de vroege middeleeuwen ligt verscholen in de natuur van Landgoed Schothorst. Tip: bezoek de Vikingweekenden of een Sibbezondag. Dan tref je de bewoners in middeleeuwse kledij.

Ondergronds

MergelRijk in Valkenburg is een ondergronds pareltje. Loop door de gangenstelsels met een speurtochtboekje, terwijl je de 3D-schilderingen bewondert. In het grottenatelier mogen kinderen zelf een mergelblokje bewerken en fossielen zoeken. Vergeet niet ook even langs DinoRijk te lopen. Aanraken en knuffelen op eigen risico.

Meer leuke historische plekjes voor kinderen vind je onder ‘Eropuit’ op Kidsproof.nl