Alles over reisvaccinaties tijdens je zwangerschap

14.03.2019 11:10
reisvaccinaties-tijdens-zwangerschap

Voordat die kleine er is willen jullie nog even lekker op babymoon naar een verre bestemming. Maar kan dat wel als je vaccinaties nodig hebt? Kek Mama zocht het voor je uit.

Complicaties

Hoewel veel zwangere vrouwen het geen fijn idee vinden om gevaccineerd te worden, kan het over het algemeen geen kwaad. Wel wordt door de arts altijd gekeken naar de risico’s op complicaties: verloopt je zwangerschap bijvoorbeeld niet zoals het hoort, dan kan het zijn dat-ie de prik liever niet geeft. Het toedienen van ‘levende vaccins’ (zoals gele koorts en BMR) wordt sowieso altijd afgeraden als je zwanger bent.

 

Lees ook
Zwanger op reis: 5 ideeën voor een onvergetelijke babymoon >

 

Malariagebieden

Doordat je tijdens je zwangerschap een verminderde weerstand hebt, wordt geadviseerd vooral niet naar malariagebieden, gebieden met gele koorts of het zika virus af te reizen – deze infecties kunnen gevaarlijk zijn voor jou en je kind. Ben je nog niet zwanger, maar wel van plan om zwanger te worden? Ook dan kan het slim zijn om dit te bespreken met een arts in verband met het gebruik van malariatabletten. Tip: maak minimaal zes weken voor vertrek een afspraak voor het reizigersspreekuur op de GGD bij jou in de buurt. Daar kunnen ze naar je persoonlijke situatie kijken.

Bron: GGD

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >