Zwanger op reis: 5 ideeën voor een onvergetelijke babymoon

19.02.2019 13:39
tips-babymoon

Met z’n tweeën een romantisch weekend naar Parijs, jezelf trakteren op de ultieme relaxvakantie of toch nog dat ene punt op de bucketlist afwerken: Skyscanner maakte een lijstje met vijf ideeën voor een geslaagde babymoon.

Verreweg de meest comfortabele periode om te reizen tijdens je zwangerschap is het tweede trimester, en dan bij voorkeur in week 18 tot 24. De kans op complicaties is dan het kleinst en de ergste misselijkheid zal voorbij zijn, je hebt genoeg energie om dingen te ondernemen en je buik zit nog niet in de weg. Daarnaast mag je tot 28 weken zonder zwangerschapsverklaring vliegen en kun je dus ook best wat verder weg.

 

1. Een romantisch weekendje weg

Reizen in Europa heeft zo zijn voordelen: je hoeft maar even te vliegen en als het moet ben je ook zo weer thuis. Een romantisch weekendje weg zit er binnenkort even niet meer in, dus een goed excuus om nog één keer ontzettend van elkaar te genieten in een mooie Europese stad. Laat je bestemming afhangen van het weer en zoek niet teveel de extremen op. In de warme zomermaanden is het goed uit te houden in steden als Stockholm en Kopenhagen, terwijl je in de winter nog heerlijk op het terras kan zitten in Malaga of Lissabon.

 

2. Ontstressen tijdens een wellnessvakantie

Samen met je partner even onthaasten in een mooi resort met wellnesscentrum is de perfecte remedie tegen babystress. Of je nu kiest voor een spa op de Veluwe of Bali, de ultieme ontspanning is nooit ver weg. Spendeer hele dagen in het bubbelbad, doe mee met een lesje yoga en trakteer jezelf op een welverdiende zwangerschapsmassage. Kijk wel uit met de sauna en warme baden tijdens je zwangerschap.

 

Lees ook
Wat je allemaal kunt verwachten tijdens het eerste trimester van je zwangerschap >

 

3. Babymoonen op eigen bodem

Vind je het een prettig idee om dicht bij huis te blijven, dan heeft Nederland natuurlijk ook genoeg te bieden. Sluit jezelf op in een hutje op de hei of boek een kamer in een leuke Nederlandse stad. Neem bijvoorbeeld de veerboot naar de Wadden en huur een lief vakantiehuisje aan het strand. Overdag kun je heerlijk uitwaaien langs de waterkant, ’s avonds kruip je samen op de bank.

 

4. Cruisen in alle luxe

Of je nou kiest voor een reis door het Caribisch gebied of over de Middellandse Zee, een cruise is een uiterst relaxte manier van vakantie vieren en daarom perfect voor koppels in verwachting. Je hebt alle vrijheid om je eigen plan te trekken, maar tegelijkertijd hoef je je nergens zorgen om te maken. Je ziet veel in korte tijd, maar je kunt ook rustig een middagje genieten van alle faciliteiten aan boord. Let wel op: net als in een vliegtuig kun je niet tot 40 weken blijven cruisen en kies altijd voor een schip met medisch personeel aan boord.

 

5. De bucketlistbestemming

Droom je al jaren van een rondreis door Japan, wil je de Big Five spotten in Afrika of prijkt dat langgekoesterde weekje New York nog altijd bovenaan je bucketlist? Geniet nog even van alle vrijheid en boek lekker spontaan de droomreis die je altijd al wilde maken. Want met een baby aan je zijde zal dat niet zo makkelijk meer gaan.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >