9x Zo maak je als single moeder tijd voor jezelf op vakantie

02.07.2018 08:06
single moeder tijd voor jezelf vakantie Beeld: Pixabay

Yes, vakantie. Eindelijk tijd om bij te komen, dat ene boek uit te lezen en lang in de zon te liggen. Of nee: je kinderen zijn ook nog mee. Daarom: 9 tips om als single moeder op vakantie toch aan jezelf toe te komen.

1. Lang leve het animatieteam

Nee, niet voor jou natuurlijk; kan jou dat dansje bij het zwembad of de woensdagavondbingo nou schelen. Maar voor de kinderen is het goud: een kampvuur bouwen op de camping, een minidisco na etenstijd, knutselen in de airco op het warmste moment van de dag en hordes nieuwe vriendjes om de rest van de dag mee door te komen. Ober: één cocktail, graag!

 

2. Boek all-inclusive

Mét animatieteam, welteverstaan. Zie bovenstaande, maar je hebt nóg meer troeven in handen om de ontknoping van die thriller zonder ge-mama aan je hoofd uit te lezen. “Willen jullie een ijsje, jongens? Ga maar halen! O, en vraag of die aardige barman mama meteen even een wijntje brengt.”

 

3. Alleenstaande-oudervakantie

Een grandioos onderschat fenomeen. Iedereen zit er met dezelfde insteek en dezelfde praktische uitdaging. Wil jij even in alle rust een boodschap doen? Zeker weten dat iemand uit het gezelschap jouw kinderen wel even opvangt. Andersom hebben zij die vakantie ongetwijfeld een keer dezelfde dienst nodig. Voor de kinderen is het een walhalla, want bergen vriendjes én entertainment. Voor jou trouwens evengoed, want tussen al die ouders in hun uppie zitten zeker een paar exemplaren om een avond (of tien) mee door te zakken.

 

4. Word besties met de buren

Binnen redelijke grenzen dan, natuurlijk: je bent wel op vakantie (en zij ook). Maar ze zullen maar gezellig zijn. Zit je zomaar een avondje op de veranda next door te pimpelen, terwijl de kinderen slapen (en je ze toch gewoon kunt horen). 

 

5. Ga met een vriendin

Twee paar handen maken nu eenmaal licht werk. Terwijl de kinderen met elkaar spelen, draaien jullie je nog een keer om op je zonnebedje. Minstens (we benadrukken: mínstens) zo leuk als met een partner op vakantie.
 

Lees ook
5 vakantietips voor alleenstaande ouders >

 

6. Regel. Een. Zwembad.

Belangrijker dan wifi – mits de kinderen zwemdiploma’s hebben, dan. Een opblaasbeest en koel, kabbelend water zijn synoniem voor me-time.

 

7. Regel wifi

Ja, want een zwembad is dan wel belangrijker; als de kinderen daarna uitgeteld zijn en niet éven kunnen Fortniten of appen, ben je natuurlijk de Sjaak.

 

8. Boek het huisje naast het restaurant

Zijn we gek geworden? Nope: dit is keiharde ervaring. Ja, je hoort ’s ochtends de borden rammelen, maar alsof de kinderen nog slapen om 7.00 uur. ’s Avonds zit jij er wel mooi met een wijntje (en al dan niet die knappe barman/single vader/dat gezellige gezin), terwijl de kinderen binnen gezichtsbereik doodstil op één oor liggen.

 

9. Staycation

Blijf thuis, dus. Ook een optie. Gooi een tentje in de tuin. Kampeer in de woonkamer. Ga een dag naar het strand en naar het zwembad. Anything. Doen ze die vakantie in Frankrijk wel met hun vader, terwijl jij met vriendinnen zorgeloos stedentript.
 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >