9x Fijn thuiskomen van vakantie

21.08.2018 07:32
fijn thuiskomen vakantie Beeld: Unsplash

De koffers zijn gepakt, en met de auto volgeladen gaan jullie weer richting home sweet home. Thuiskomen na een vakantie is voor velen vaak een domper, maar met deze 9 tips wordt dat toch een stuk fijner. 

1. Eerder vertrekken is relaxter thuiskomen

Het is heel verleidelijk om je vakantie zo lang mogelijk te rekken en pas op de zondagavond voor je maandagwerkdag weer thuis te komen, maar eerder vertrekken werkt toch beter. Dan heb je nog het hele weekend om een beetje bij te komen en om te schakelen naar het ‘gewone’ leven (oftewel: niet op je dooie gemaktje ontbijten met verse croissantjes en café au lait).

 

2. Ben je met de auto op vakantie? Knip je terugreis op

Zorg dat je terugreis niet alleen de reis naar huis is, maar ook onderdeel van je vakantie. Dus niet in één ruk door naar huis, maar met wat tussenstops. Zoek een leuke camping of gezellig hotelletje halverwege en neem een dag extra om het stadje te bekijken. Zo stap je de dag erna weer uitgerust in de auto.

 

3. Regel je vakantiewas alvast

Het vervelendst van thuiskomen is die enorme berg was die je moet doen. Handdoeken, jurkjes, duizend onderbroeken en zwemkleding… Maar hoera: dit kun je dus voorkomen. Door gewoon voor je weggaat van je camping of het appartement, je vakantiewas alvast te doen. Of nog beter, zoek een wasserette en laat het doen. Dan kan het vanuit de koffer zo hup, de kast in.

 

Lees ook
Column Mariëtte: ‘Autovakantie met twee kleine kinderen? Nooit. Meer’ > 

 

4. Rij eens anders naar je werk

Op vakantie nam je je voor alles anders te doen: je wilt meer genieten, minder haasten. Maar eenmaal thuis slaat de routine weer toe. Niet nodig. Neem een keer een andere route naar je werk of rij nadat je de kinderen naar school hebt gebracht nog even langs het strand of het bos.

 

5. Nog even buiten zitten

Hangt een beetje van het weer af natuurlijk, maar vaak kan het best nog even. Lekker buiten eten of na het eten nog even in de tuin of op je balkon in plaats van doelloos op de bank te hangen wat je de hele winter nog kunt doen. Boekje, wijntje, wie doet je wat?

 

6. Plan leuke dingen

Helaas is het onmogelijk om eeuwig op vakantie te blijven. Er moet nu eenmaal weer gewerkt en naar school gegaan worden. Maar onderbreek de dagelijkse sleur met het plannen van leuke uitjes. Voor jezelf (een dagje sauna of shoppen) en met het gezin. Plan van te voren een van deze uitjes redelijk vlak na jullie thuiskomst, dan heb je alvast iets leuks om naar uit te kijken als je op de terugweg naar huis bent.

 

7. Zoek vast naar je volgende vakantie

Geen betere pret dan voorpret, dus ga snel online om vast te zoeken naar je volgende reisje. Meteen boeken hoeft natuurlijk niet, maar wat is er leuker dan je vast vergapen aan mooie plekken en heerlijke hotels?

 

8. Maak een fotoalbum

Laten we eerlijk zijn, als je het nu niet doet, doe je het nooit meer. Dus ga gelijk aan de slag met al die leuke foto’s en maak een fotoalbum van je vakantie. Dat kan tegenwoordig ook heel gemakkelijk online. Fijn, nog even nazwijmelen bij dat mooie strand en fantastische eettentje in de bergen.

 

9. Geniet

Je bent weer thuis! Je eigen bed,  eigen wc. Al je kleren, boeken, spullen. Niet meer zoeken naar dat favoriete hemdje en ontdekken dat het onderin je tas zit. Naast de opengebarste fles zonnebrandcreme. Je bent in je eigen huis en hebt alles bij de hand. Heerlijk!

 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >