8x lekker naar Friesland met kinderen

20.09.2020 08:02
naar Friesland met kinderen uitjes tips Beeld: Shutterstock

Op vakantie of een dagje weg in Friesland? Dat snappen wij wel, want met je kinderen is er genoeg te doen. Wij zetten 8 uitjes voor je op een rij.

Tip: door de coronamaatregelen zijn mogelijk nog niet alle uitjes volledig toegankelijk of is het nodig te reserveren. Check voor vertrek altijd de website voor de laatste ontwikkelingen.
 

Doolhofpark – Bakkeveen

Dit enorme park bestaat uit drie doolhoven en een grote speeltuin met verschillende speeltoestellen. Bijkomen kan bij Grillrestaurant de Dwaler.

 

Aqua Zoo

Hier vind je zoveel verschillende dieren dat je aan een paar uur niet genoeg hebt. Bekijk de zeeberen, loslopende ringstaartmaki’s en pinguïns. Ook de speeltuin en kinderboerderij zijn de moeite waard.
 

Lees ook
27x de leukste kinderboerderijen in Nederland >

 

Kameleondorp Terherne

Varen, over een sloot springen en spelen in de watertuin: bij Kameleon Terherne komen de boeken van de Friese tweeling Hielke & Sietse tot leven. Fijne bijkomstigheid: bij regen is er een ‘Slecht weer arrangement’.

 

Speelbos Joure

In dit 1500 m2 overdekte speelparadijs (geschikt voor kinderen van 1 tot 12 jaar) is je kind de hele dag zoet: ideaal op een regenachtige dag. Een lekker frietje en Slush Puppy erbij en klaar ben je.

 

Botanische Tuin de Kruidhof

De grootste botanische kruidentuin van West-Europa, onderverdeeld in zeventien thematuinen. In totaal zijn er tweeduizend plantsoorten te zien, maar ook leuk voor kinderen is de educatieve speeltuin of een van de wandelroutes.

 

Natuurmuseum Fryslân

Hier kan je kind een potvis van dichtbij bekijken. Maar ook: informatie over planten, opdrachten, proeven en spellen doen.

 

Nationaal Vervoer Museum

Hoe zat het openbaar vervoer vroeger in elkaar? Je komt erachter in het Nationaal Vervoer Museum.

 

Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe

Een attractiepark voor jong en oud. Met drie enorme waterglijbanen, een spookhuis en botsauto’s is er genoeg om je uren te vermaken

 

 

Meer tips voor uitjes?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >