8x heerlijke restaurants in een bosrijke omgeving

11.09.2020 08:15
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Tijdens de herfst is er niets lekkerder dan een heerlijke boswandeling maken. Met z’n tweetjes, of met het hele gezin. Helemaal als je daarna kunt neerploffen in een fijn restaurant in de buurt. Daarom: 8x restaurants in een bosrijke omgeving.

De Nachtegaal – Meerssen, Limburg

Een dagje naar het zuiden van het land? In het zuiden van Limburg vind je het prachtige natuurgebied de Meerssenerbroek en de hellingbossen De Dellen. Na een fijne wandeling is het heerlijk ontspannen bij De Nachtegaal. Er is een uitgebreide menukaart en fijne speeltuin met schommels, zandbak, glijbaan, boomstammen en nog veel meer. 
 

Pannekoekhuis Sturms – Utrechtse Heuvelrug

Altijd goed met kinderen: een heerlijke pannenkoek. Dit familierestaurant ligt aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug, direct tegenover de Amerongse bossen. Ideaal om lekker uit te rusten na een fijne wandeling. Je hebt keuze uit meer dan 80 (!) soorten pannenkoeken, met een speciale kaart voor de kinderen. Ook kunnen zij, als ze nog energie hebben na het wandelen, zich uitleven in een speelhoek. 
 

Boshuis Drie – bij Ermelo

Dit leuke restaurant vind je in de oudste bossen van Nederland, vlakbij Ermelo. Een cappuccino met gebak, lunch of een goed diner: hoe laat je ook gaat wandelen, je kunt hier elke dag (behalve op maandag) terecht voor wat lekkers. Ook leuk: in het cadeauwinkeltje vind je leuke souvenirs en hebbedingetjes. 
 

Lees ook:
Zo wordt een boswandeling met kinderen nog leuker >

 

Restaurant Planken Wambuis – Ede

Een nostalgische herberg, maar dan in een modern jasje. Zak met een goed glas wijn weg bij de open haard of neem bij lekker weer plaats op het beschutte bosterras, terwijl de kinderen in de buitenspeeltuin spelen.
 

Restaurant Vuur – Baarn

Dit restaurant ligt midden in de bossen tussen Baarn en Hilversum en dichtbij de snelwegen A1 en A27. Combineer je bezoek met een boswandeling, maak een koninklijke tour langs Paleis Soestdijk of spiek door het hek van Kasteel Drakensteyn. Of ga naar het klimbos of de midgetgolfbaan.
 

Lees ook
12x de mooiste bossen om te wandelen  >

 

Restaurant De Tuin van de Vier Windstreken – Rotterdam

Vanwege de waanzinnige ligging zonder twijfel één van de mooiste plekjes in Rotterdam. In het Kralingse Bos aan de Kralingse Plas. Én met een heerlijk gevarieerd menu: van prikkelende borrelhapjes tot een uitgebreide dinerkaart.
 

Boscafe ‘t Hijgend Hert – Vijlen

Regelmatig cirkelen hier buizerds door de lucht en tegen de schemering is er nog wel eens een havik te zien. Dat alles zie je vanaf de heerlijk zonnige terrassen, vanwaar je ook een prachtig panoramazicht hebt over de omgeving. De ideale plek om tot rust te komen na een fijne boswandeling.
 

Paviljoen Sterrebos – Groningen

Hier eet je lokaal, eerlijk en met ingrediënten van het seizoen. Zelf noemen ze het ‘informeel tafelen’, maar dan extreem goed. En dan zit je ook nog in een prachtige, bosrijke omgeving – meer heb je niet nodig.

 

 

Meer uittips?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >