7x de mooiste steden om Nieuwjaar te vieren

20.12.2019 10:54
steden-nieuwjaar-vieren

Een keer iets anders met oud en nieuw? Ontvlucht Nederland en ga naar een van deze prachtige (en betaalbare) steden die reiszoekmachine Skyscanner voor je heeft geselecteerd.

En houden je kinderen het vol tot 00:00 uur, dan kijken ook zij hun ogen uit.
 

Londen

Om middernacht staat de lucht boven The London Eye in lichterlaaie en dat moet je minstens één keer in je leven hebben gezien: een groot spektakel met licht, geluid, veel muziek en gezelligheid. En wil je het betaalbaar houden? Kies dan voor een van deze budgethotels.

 

Istanbul

Hier vind je verrassend goede restaurants, hippe nachtclubs en volop leuke feestjes om de jaarwisseling te vieren. Doe net als de locals en ga eerst tot laat tafelen in stadsdeel Beyoglu, kijk vervolgens naar het vuurwerk op het Taksimplein en sluit de nacht af in een club langs de Bosporus.

 

Madrid

Met een flesje cava uit de supermarkt kun je hier samen met de Madrilenen aftellen en vuurwerk kijken bij het plein Puerta del Sol in de binnenstad. Voor een gelukkig nieuwjaar moet je volgens lokale tradities bij elke klokslag een druif of olijf eten, en daarna feesten. En als je er toch bent: deze highlights mag je ook niet missen.

 

Lees ook
5x toffe feestkapsels voor lang haar >

 

Praag

Dit is een echte decemberstad, want alles is sfeervol verlicht met duizenden kerstlampjes en op de gezellige kerstmarkt kun je tot in de late uurtjes borrelen met glühwein. Oudjaarsavond vormt het hoogtepunt, met een mooie vuurwerkshow om het nieuwe jaar in te luiden.

 

Riga

In Letland is de jaarwisseling een echte familieaangelegenheid, maar in de hoofdstad kun je ontzettend goed oud en nieuw vieren. De meeste mensen gaan eerst eten in de sfeervolle oude binnenstad om daarna vuurwerk te kijken langs de oevers van de rivier. Verder feesten kan in de Skyline Bar, Coyote Fly of het Kanepes Kulturar Centre.

 

Antwerpen

Lekker dicht bij huis, maar daarom niet minder leuk: Antwerpen is een geweldige plek om oud en nieuw te vieren. Je kunt er aftellen op de Grote Markt, maar het is ook leuk om vanaf de Linkeroever naar het vuurwerk boven de Schelde te kijken.

 

Berlijn

Tijdens de Silvesterparty bij de Brandenburger Tor tel je samen met een miljoen andere mensen af tot het nieuwe jaar en kun je dansen op de muziek van bekende dj’s en internationale artiesten. Na afloop (als je nog energie hebt) kun je verder feesten bij Funkhaus Berlin, waar de festiviteiten tot zes uur doorgaan.
 

Meer mooie steden om het nieuwe jaar in te luiden, vind je hier.

 

 

 

Meer uittips? Volg Kek Mama op Facebook >