7x De leukste high teas met kinderen

20.02.2019 19:21
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Het ís even een zit, dus je moet het maar durven, een high tea met kinderen. Maar deze zeven zijn speciaal op kinderen gericht. Iedereen blij.

1. Pluktea – Boskoop

Eigenlijk is Pluktea veel meer dan alleen een high tea-locatie. Je plukt er namelijk je eigen thee uit de planten- en kruidentuin, voordat je aan de enorme berg biologische scones en fingerfood schuift. De kinderen houden zichzelf toch wel bezig: in de kruidentuin, of met de kast vol speelgoed, spelletjes en boeken. Óf op de waterfiets en trampoline. O, en ze krijgen er natuurlijk ook hun eigen kinder-high tea, met onbeperkt limonade, cake, een taartje, brood en fruit. Eerder een high lemo, dus.

 

2. Broederkapel, Veghel

Deze historische kapel zelf is al een bezienswaardigheid. Terwijl jij met vriendinnen bijkletst onder het genot van een high tea, doen de kinderen niet voor je onder, met hun eigen etagère vol sandwiches en hapjes. Inclusief onbeperkt ranja.

 

3. H-eerlijk, Nieuwkoop

Alleen vanwege de locatie al een must-see: pal aan de Amstel en een autovrije weg, ligt deze heerlijke theetuin. Terwijl jij urenlang relaxt, spelen de kinderen op de speelplaats of kijken ze naar de kippen, pauwen, geiten en poezen. Met biologisch water- en schepijs in bijzondere smaken toe. Na de speciale kinder-high tea natuurlijk (tot acht jaar), met een muffin, sandwichspies, verrassing en een drankje.
 

Lees ook
11x kindvriendelijke koffietenten >

 

4. De Houtzagerij, Otterlo

Restaurant de Houtzagerij ligt middenin de natuur, maar is het slecht weer? Geen probleem: er is ook een heuse indoor- (en outdoor)speeltuin. De high tea komt in alle mogelijke varianten. Bestel ‘m lekker groot; de kinderen rennen tijdens het spelen vast vaak genoeg langs om iets van de schaal te snaaien.
 

 

5. Lewis Book Cafe, Utrecht

Kijk, dit noemen wij nou praktisch: hier loop je met je mini-etagère gewoon langs de bar om de boel vol te laden. De kinderen – voor wie de high tea nadrukkelijk ook bedoeld is – krijgen er hapjes naar keuze.

 

6. Kieveen’s Café – Loenen

Je kunt hier terecht om de leukste interieuritems te shoppen, maar óók voor een heerlijke high tea. Ze hebben er namelijk een café en delicatessenwinkeltje met een kleine, ambachtelijke kaart. Smul samen met je kinderen van een heerlijke high tea, – tussendoor vermaken ze zich prima in de speelhoek. Ook leuk: bij Kieveen kun je gebruik maken van een wandel arrangement. Dat betekent eerst een kop koffie, dan een mooie wandeling maken met je gezin en bij terugkomst genieten van een lunch of high tea.

 

7. ’t Genot – Vierlingsbeek

In dit pannenkoekenrestaurant worden niet alleen de lekkerste pannenkoeken geserveerd, je kunt er ook terecht voor een verrukkelijke high tea. En voor kinderen van 10 tot 14 jaar is er een eigen feestje: de Tiener Tea. In twee uur tijd, voor slechts een tientje, krijgen ze de lekkerste hapjes en drankjes voorgeschoteld: warme chocomel of een tienercocktail, sandwiches, zoete lekkernijen en tal van snoep, allerlei soorten thee en een glaasje ranja. Dat wordt smullen.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >