6x uitjes waar sprookjes tot leven komen

25.07.2021 05:32
uitjes sprookjes tot leven komen kinderen Beeld: Getty Images

Je favoriete sprookjes komen tot leven in deze droomwerelden. Kom je ook langs bij een van deze magische plekken die Kidsproof tipt?

Kaboutertjes

In het Grote Kabouterbos in Dronten hebben de kabouters hun eigen kabouterwereld gebouwd. Compleet met kabouterhuisjes in een paddenstoel, waterpaddenstoelen, een muzikale kabouterband en een betoverd pannenkoekenhuis. Kinderen mogen overal spelen en kijken. Hoe leuk is dat.
 

Vandaag ben ik een prinses

Paleis ’t Loo is van zichzelf al betoverend mooi. Maar tijdens de Prinsen- en Prinsessendagen komen de sprookjes pas echt tot leven. Alle kinderen mogen op deze bijzondere dagen koninklijk verkleed op bezoek komen. En als je er dan toch zo mooi uitziet; in de paleistuinen is van alles te doen. Oefen bijvoorbeeld je beste koninklijke loopje of kom kijken bij de theater- en goochelshows.
 

Snurkende reus

In Enkhuizen ligt een enorme reus te snurken. Hij woont samen met een heleboel betoverende figuren in het prachtige Sprookjeswonderland. In het park kom je volop bekende sprookjes en kleinschalige attracties tegen. Van dobberbootjes in de vorm van een lieveheersbeestje tot een vliegend tapijt.
 

Lees ook
En ze leefden nog lang en… 5x populaire sprookjesboeken voor kinderen >

 

Prinses op de erwt

Er was eens een kindercamping waar alle sprookjes tot leven kwamen. Op Capfun de Sprookjescamping in het Vechtdal kun je koninklijk logeren. Zet hier je eigen kasteel (lees: tent) op. Of pak het groots aan en huur het vakantiehuis dat eruitziet als kasteel. Leuk: met animatieteam en waterspeeltuin.
 

Betoverend kasteel

Kasteel Muiderslot lijkt zo weggelopen uit een sprookjesboek. Met de kasteelgracht, spitse torentjes en wenteltrappen is het een bijzonder bouwwerk. Een prachtige plek om een kijkje te nemen met je kinderen. Elk schoolvakantie is er een speciaal kinderprogramma met workshops, speurtochten, theater en meer.
 

Er hangt magie in de lucht

Er is iets magisch aan een voorstelling onder de sterrenhemel of blauwe lucht. Ook deze zomer wordt er (hopelijk) weer de sterren van de hemel gespeeld in de vele openluchttheaters van Nederland. Echt een cadeautje om naartoe te gaan. Onze aanraders: Openluchttheater de Pinkenberg in Velp en Caprera in Bloemendaal.
 

Speciaal voor Kek Mama selecteerde Kidsproof.nl deze fijne lijst met uitjes. Kidsproof.nl is dé inspiratiesite voor uitjes met kinderen in Nederland, in alle windstreken, voor alle leeftijden en het hele jaar door. De site is handig ingedeeld per regio, zo ontdek je makkelijk welke leuke kinderactiviteiten er allemaal in de buurt zijn.