In samenwerking met Kek Mama

5x waarom Tsjechië een geweldige wintersportbestemming is met kinderen

29.10.2019 10:39
De Tsjechische skigebieden zijn ideaal voor beginners © Živý kraj , Karlovy Vary region De Tsjechische skigebieden zijn ideaal voor beginners © Živý kraj , Karlovy Vary region

De winterjassen hangen nog aan de kapstok, maar toch is dit hét moment om op zoek te gaan naar de beste bestemming voor je wintervakantie. Heb jij bijvoorbeeld wel eens aan de Tsjechische bergen gedacht?

Ideaal met kinderen, en dit is waarom.

 

1. Betaalbare accommodatie, brede pistes 

Als je voor het eerst op de latten staat, is het fijn dat je de ruimte hebt om te oefenen. En precies dat maakt de brede pistes in Tsjechië nou juist zo populair bij gezinnen. De grootste skigebieden liggen in het Reuzengebergte, het Ertsgebergte en het IJzergebergte, maar er zijn ook kleinere gebieden. Met als bijkomende voordelen: betaalbare skipassen en skiverhuur, ook de maaltijden op de piste en in de hotels zijn aanzienlijk voordeliger in vergelijking met de Alpenlanden

2. Fijn voor kinderen en beginners 

Lipno is een echt familiegebied. In het Reuzengebergte zijn Špindlerův Mlýn, Rokytnice nad Jizerou en Janské Lázně het bekendst. Hier vind je professionele skischolen, kidsparken en rustige pistes. Handig als je net begint, maar ook voor de gevorderde wintersporter is er genoeg uitdaging te vinden. Bij vele skicentra zijn er snowparks, zwarte pistes en pistes met tijdsmeting.

 

Winterplezier voor gevorderden en beginners © CzechTourism

 

3. Sneeuwpret zonder te skiën

Wie niet skiet of een dagje wil overslaan kan zich hier ook uitstekend vermaken. Skigebied Černá hora heeft een sleeroute van maar liefst 3,5 kilometer die ’s avonds ook nog eens is verlicht. Ook leuk: snowtubing. Dan glijd je op een grote band over een parcours naar beneden. En op het Lipnomeer wordt elk jaar een natuurlijke schaatsbaan van elf kilometer gemaakt.

 

4. Prachtige vergezichten 

Voor een spectaculair uitzicht over een winters landschap kun je een van de drie boomkroonpaden van Tsjechië bezoeken, die liggen in het Reuzengebergte, Dolní Morava en Lipno. Beklim de uitzichttorens en kijk zo over de toppen van de bergen heen. Het pad naar boven heeft leuke uitdagingen en is nog leerzaam ook.

 

Beklim het 40 m hoge boomkroonpad in Lipno © Skiareal Lipno, Lipno.info

 

5. Mooie steden, verrassende uitstapjes 

Praag, Karlovy Vary of de dierentuin in Dvůr Králové zijn mooie plekken voor wie een dag wat anders wil doen dan in de sneeuw spelen. Liberec is de allerleukste stad voor kinderen. Daar is een dinopark, een aquapark en het interactieve museum IQLandia. En als je er toch bent, sla dan ook de kunstmatige ijsmuur niet over. Daar mogen kinderen onder begeleiding klimmen. In diverse Tsjechische steden zoals Praag, Pilsen en Brno staan elk jaar gezellige kerstmarkten, van eind november tot begin januari. Er zijn traditionele volksambachten te zien, er worden mooie kerstspulletjes verkocht en je kunt er heerlijke lokale gerechten proeven.

 

De leukste kerstmarkten van eind november tot begin januari © CzechTourism

 

Meer informatie over Tsjechië? Kijk op winter.czechtourism.com

Een gratis winterbrochure met alle Tsjechische skigebieden kun je aanvragen via amsterdam@czechtourism.com

                                                               

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief