5x Turkije met kinderen

07.01.2019 13:52
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Veel zon, niet duur en heerlijke stranden: Turkije met kinderen is zo gek nog niet. Wij zetten een paar tips voor je op een rij.

Istanbul

Het mooie aan de hoofdstad van Turkije is dat het precies op de grens ligt van Europa en Azië. Je vindt er dus invloeden van beide continenten. Bezoek in elk geval de Blauwe Moskee, hét symbool van Istanbul. Ook het Topkapi paleis is een aanrader en voor kinderen de Miniaturk, een soort Turks Madurodam. Vermoeide benen? Dan boek je een boottocht op de Bosporus en bewonder je de stad vanaf het water.

Twijfel je of een bezoek aan een grote stad wel ideaal is met kinderen? Hier lees je waarom een stedentrip met het hele gezin prima te doen is.

 

Turkse Riviera

Turkije is een geweldig strandland. Beroemde badplaatsen vind je onder meer aan de zuidkust, zoals Antalya, Alanya en Kusadasi. De keuze aan goedkope, kindvriendelijke hotels en all inclusive resorts is hier enorm. Er zijn zelfs hotels met een heus waterpark, zoals het Aqua Fantasy Aquapark Hotel & Spa. Met een privéstrand voor de deur en een waterpark met meer dan dertig glijbanen hoef je hier je hotel amper uit.

Maar de regio heeft meer dan alleen hotels. Je kunt er verschillende leuke stadjes bezoeken, zoals Side, waar je verschillende opgravingen uit de Romeinse tijd vindt. Of maak een uitstapje in de prachtige natuur, zoals naar de Kursunlu watervallen.

 

Lees ook:
Roadtrip door Kroatië met kinderen >

 

Cappadocië

Deze schitterende rotsformaties staan niet voor niets op de Wereld Erfgoedlijst van Unesco. Je vindt ze in het midden van Turkije en je kunt er prachtige wandelingen maken. Voor kinderen extra leuk, want die vinden het natuurlijk geweldig om alle grotten en splonken te ontdekken. Wel zo fijn: in dit uitgestrekte gebied is het heerlijk rustig vergeleken met de drukke steden.

 

Pamukkale

Een lastig woord, maar wel één om te onthouden: deze prachtige kalksteenterrassen staan namelijk op de Wereld Erfgoedlijst en dat is niet voor niets. Dit vulkanisch natuurverschijnsel is iets wat je gezien moet hebben als je in het zuidwesten van Turkije bent. Er worden echter ook vanuit de rest van het land excursies naar toe georganiseerd.

De versteende watervallen zijn wit van kleur en een plaatje om te zien. Vanwege de enorme hoeveelheid bezoekers mag je alleen nog maar over speciale paden lopen, maar dat mag de pret niet drukken. Fotocamera mee en gaan (ook al zal je niet de enige zijn).

 

Bodrum

Zeg je Turkije, dan zeggen veel mensen Bodrum. Deze badplaats aan de westkust van het land, grenzend aan de Egëische Zee, is ontzettend kindvriendelijk. Met het aantal familiehotels en -resorts zit het dus wel goed.

In en rondom Bodrum vind je talloze fijne zandstranden en ook zijn er heel wat waterparken gebouwd. Eén van de grootste is het Aquapark Bodrum met een golfslagbad en meer dan twintig glijbanen.

Wil je wat cultuur opsnuiven, dan is het leuk om het kasteel van Bodrum te bezoeken. Of maak in de haven een boottocht op een Turkse gulet: een traditionele, houten boot.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >