5x leuke bierfestivals

15.05.2019 15:44
leuke bierfestivals Beeld: Shutterstock

Hou je wel van een biertje? Ga dan eens naar een bierfestival, want ons land kent er genoeg. Wij zetten de leukste voor je op een rij.

Mout Bierfestival – Arnhem, Nijmegen, Enschede

Met meer dan 150 speciaalbieren is het op dit festival lastig om een keuze te maken. Ondertussen geniet je van country, boogie en rock ’n roll muziek en kun je zien hoe bier live gebrouwen wordt. Dat wordt een feestje, dus.

Check hier de data in Arnhem, Nijmegen en Enschede.

 

Leids Bierfestival – Leiden

Na zes succesvolle edities is het dit jaar ook weer genieten geblazen op het Hooglandse Kerkplein in Leiden. Je kunt meer dan 75 bieren proeven en ondertussen smullen van de lekkerste hapjes.

Datum: 29 juni

 

Lees ook:
12x de leukste foodtruck festivals deze zomer >

 

IJver Bierfestival – Venlo

Bij dit festival krijg je een bierglas als je een kaartje koopt, plus twee consumptiemunten: meteen door naar de bar, dus. Aangezien het dichtbij de grens ligt, proef je hier niet alleen Nederlandse biertjes maar ook van brouwers uit buur… eh, bierland België.

Datum: 25 en 26 mei

 

Brabants Bierfestival – Oirschot 

Witbier, lentebock of bitter blond: bij het Bierfestival in Oirschot kun je elk biertje proeven dat uit Brabant afkomstig is. En de entree is nog gratis ook. Bitterballetje erbij en genieten maar (met een zachte g, natuurlijk).

Datum: 30 mei

 

Bier Fest – Utrecht

Zes Utrechtse brouwerijen showen 2x per jaar hun beste bieren: in de lente en in de herfst. De eerste editie is al geweest, maar later dit jaar is het opnieuw feest. De streekbieren worden geschonken in kleine proefglazen, zodat je lekker veel kunt proeven (zonder kater). Ook bij dit festival betaal je geen entree en alleen voor datgene wat je drinkt.

Datum: 2, 3 en 4 november

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >