leukste-foodtruck-festivals-zomer-2018

De lekkerste hapjes, fijne muziek en tal van activiteiten en workshops voor het hele gezin: de komende maanden is het weer volop genieten op de foodtruck festivals door heel Nederland. Wij zetten de leukste edities van deze zomer voor je op een rij. 

1. Lepeltje lepeltje

Of je nou van klassieke kost houdt of spannende, creatieve gerechten: bij Lepeltje Lepeltje heb je keuze genoeg. Je vindt het foodtruckfestival in verschillende steden, van Zwolle tot Dordrecht. Met muzikale optredens en een speciaal kinderprogramma is er ook voor de kleintjes genoeg te beleven.
Van half mei t/m eind juni, kijk voor exacte data en alle locaties op lepeltje-lepeltje.com  

More content below the advertising

 

2. Eten op rolletjes

Dit jaar reist Eten op Rolletjes naar negen steden, van Hilversum tot Wageningen. Op elke editie staan foodtrucks met een aanbod om je vingers bij af te likken. Zo proef je authentiek Vietnamees streetfood van Bahn Mi, de wereldberoemde biefstukken van Loetje en vers gegrilde maïskolven van Mister Mais Guy. De toegang is gratis.
Van half mei t/m 1 september, kijk voor exacte data en alle locaties op etenoprolletjes.nl

 

3. Rrrollend

De afgelopen edities waren top, dus dat belooft veel goeds. Het festival trapt af in Gouda en tot en met september kun je het festival in allerlei steden bezoeken, zoals Leiden, Alkmaar, Leeuwarden en Arnhem. De toegang is gratis.
Kijk voor alle data en locaties op rrrollend.nl

 

4. Arnhem Proeft

Lokale restaurantondernemers maken de lekkerste gerechten tijdens Arnhem Proeft. Van biefstuk en sushi tot aan salades en burgers: de gerechten zijn nét wat anders dan op andere foodfestivals. Lekker wijntje erbij en klaar ben je. Gratis toegang.
27 t/m 30 juni, kijk op arnhem-proeft.nl

 

Lees ook
10x de leukste (kindvriendelijke) festivals in 2018

 

5. Smaak aan Zee

Culinaire liefhebbers, families, locals en toeristen: iedereen voelt zich hier thuis. Want naast tientallen verschillende trucks, is er ook een uitgebreide (muzikale) programmering voor jong en oud. Heel fijn: parkeren is gratis.
21, 22, en 23 juni in Brouwersdam / 22 t/m 25 augustus in Ouddorp Duin, smaakaanzee.nl

 

6. Food Truck Festival TREK

Fijne livemuziek, theatervoorstellingen en heerlijk eten. Denk aan bordjes pulled pork, de lekkerste burgers, verse groenten en poffertjes. Het foodtruckfestival TREK vind je onder andere in Amsterdam, Maastricht, Nijmegen, Utrecht en Enschede.
Van 9 mei t/m 1 september, kijk voor alle data en locaties op festival-trek.nl

 

7. Sushi Festival JOY

Een Asian streetfood festival met een centrale rol voor de Japanse keuken. Tientallen foodtrucks bieden niet alleen een grote verscheidenheid aan heerlijke sushi, maar ook een ruime keuze aan minder bekende gerechten als dim sum, sukiyaki, poké bowls, bao buns en ijsrolletjes. Ook zorgt JOY voor vertier met een Japanse twist: een karaoke hotel van containers, verschillende sushiworkshops en ontspanningsmassages. Waar? Den Haag en Utrecht, gratis toegang.
17 t/m 19 mei in Den Haag & 6 t/m 8 september in Utrecht, festivaljoy.nl

 

8. Beach Food Festival

Niet alleen gek op eten, maar ook op boottochten? Dan moet je bij dit festival zijn: hij wordt namelijk gehouden op Texel. Tijdens het Beach Food Festival wordt er gekookt, gebakken, geschonken en gebraden door voornamelijk Texelse en enkele ‘overkantse’ koks. Het open grasveld, het strand en de dijk achter de haven maken het geheel tot een festivalterrein voor jong en oud.
26 t/m 28 juli op Texel, beachfoodfestival.nl

 

9. Proefpark Haarlem

Oldtimers, auto’s, busjes, catercampers, bakfietsen: op Proefpark Haarlem vind je talloze foodtrucks. En niet de minsten: alle wereldkeukens zijn namelijk vertegenwoordigd. Van Zuid-Amerikaans tot Italiaans en van biologische poffertjes tot aan een ganzenbitterbal.
23 t/m 25 augustus, proefparkhaarlem.nl

 

Lees ook:
Fotoserie: moeder maakt kunstwerken van eten >

 

10. Barrel Food Truck Fest

Van hotdogs en pizza's tot churros en sateetjes: bij Barrel weten ze wel hoe ze de bezoekers een plezier doen. Dit foodtruckfestival vindt plaats in verschillende steden in Drenthe en Overijssel en de toegang is gratis.
juni & juli, kijk voor locaties en data op barrelfoodtruckfest.nl 

 

11. TOOST Foodtruckfestival

Met z'n allen toosten onder het genot van de lekkerste hapjes in een fijne, ongedwongen sfeer: dat doe je bij TOOST. Ook dit festival gaat meerdere plaatsen af en overal toveren koks van minimaal 12 foodtrucks hun lekkerste gerechtjes uit de hoge hoed. 
half april t/m eind september, kijk voor locaties en data op toostfoodtruckfestival.nl 

 

12. Bon Appetito Festival

Hier eet je niet alleen de lekkerste Italiaanse gerechten, maar proef je uit keukens van over de hele wereld. Muziek, cabaret en leuke voorstellingen maken het feestje compleet. Ook kun je workshops volgen zoals een wijn- of bierproeverij.
21, 22 en 23 juni in Houten (Utrecht), bonappetitohouten.nl

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >