5x de leukste uitjes voor een weekendje weg met vriendinnen

01.11.2018 11:49
Beeld: Shutterstock

Soms heb je het even nodig: er lekker tussenuit met je vriendinnen. Inspiratie nodig? Wij zetten de leukste tips voor een weekendje weg op een rij.

1. Verken de Waddeneilanden


Beeld: Shutterstock

De Waddeneilanden zijn heerlijk om te bezoeken met je gezin, maar ook zeker met je vriendinnen. Maak een lange strandwandeling en geniet daarna met z’n allen van een warme beker choco in een leuke strandtent. Of pak de fiets als het mooi weer is en kar met z’n allen het eiland over: de duinen en bossen zijn perfect om uit te waaien en tot rust te komen. Liever iets actievers doen met z’n allen? Sta op een sup in Ameland of ga stoer karten over het strand van Vlieland.

Op alle eilanden is de keuze aan hotels en bed & breakfasts enorm. Zoek je een bijzondere overnachtingsplek, check dan onze mooiste vakantiehuisjes aan het strand. Ook leuk: boek een paar nachten in een Mongoolse Yurt op Texel (maximaal 6 personen).
 

2. Touren op een Vespa

Aanrader: een vriendinnenweekend in de Achterhoek. Met een Vespa touren jullie door de streek en verkennen jullie steden zoals Doesburg en Zutphen. Strijk neer op een terras voor een heerlijke cappuccino met gebak, om vervolgens verder te rijden en onderweg met z’n allen te gaan picknicken: achterop de Vespa krijg je namelijk een heerlijk gevulde mand mee. Check deze site voor meer informatie.

 

Lees ook:
Onderzoek: vriendinnen die samen drinken, blijven langer bevriend >

 

3. Ga de grens over


Beeld: Shutterstock

Heb je een iets groter budget, dan kunnen jullie natuurlijk ook de grens over gaan. Boek een leuk hotel in Brugge, Gent of Keulen en rijd er met z’n allen binnen een paar uurtjes naar toe. Koffers neerzetten en hup, de stad in: in de meeste steden kun je namelijk heerlijk shoppen. Zijn de tassen goedgevuld, dan kunnen jullie je lekker in de watten laten leggen. Denk bijvoorbeeld aan het bekende wellnesscentrum Claudius Therme in het Rheinpark in Keulen. Ook leuk in die stad: een bezoek aan het Chocolademuseum.

 

4. Slaap in een Gooische villa

Zijn jullie fan van Gooische Vrouwen, dan is dit arrangement ideaal voor een vriendinnenweekend. Je slaapt en dineert in een Gooische villa en krijgt bij aankomst een glas bubbels. Ook ontvang je een kaartje voor de bios of een dag gratis fietshuur met daarbij de Gooische Vrouwen Shopping Fietsroute. En niet te vergeten een goodie bag inclusief gratis make-up advies bij een bekende cosmeticazaak.

 

5. Stap uit je comfortzone

Bijpraten kan bij elke lunch of diner, maar overdag is het natuurlijk wel zo leuk om iets bijzonders te doen. Stap eens uit je comfort zone en maak een kamelensafari, ga indoor skydiven of probeer de uitgang te vinden tijdens een survivaltocht in het donker. En bij mooi weer is een zeiltocht op het IJsselmeer natuurlijk ook geen straf.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >