5x de leukste tips als je met kinderen in Porto bent

05.08.2019 11:48
Porto met kinderen Beeld: Shutterstock

Eerder vertelden we je al waarom Lissabon een te gekke stad is, maar ook Porto is perfect voor een stedentrip met kinderen. En wel hierom.

Ponte Dom Luís I

Deze brug is hét symbool van Porto. Hij werd gebouwd in 1886 en je kunt er mooi op wandelen, terwijl je de beroemde Douro-rivier oversteekt. Geen zorgen dat je van je sokken wordt gereden, want het onderste deel is voor auto’s en het bovenste voor voetgangers, fietsers en de metro.

 

Het water op

Een must als je in Porto bent, is een boottochtje op de Douro-rivier. Bewonder de stad vanaf het water en vaar onder de indrukwekkende bruggen door. Je maakt de rondvaart in een typische rabelo-boot, waar de stad om bekend staat. Tickets boek je hier (kinderen onder de 5 jaar zijn gratis).

 

Lees ook:
7x Portugal met kinderen >

Clérigos Toren

Voor slechts een paar euro beklim je deze toren, vanwaar je een geweldig uitzicht hebt over de stad. Met 240 treden even een flinke inspanning, maar eenmaal boven word je beloond. Ontspannen doe je daarna in het naastgelegen park.

 

World of Discoveries Museum

Niet alleen leuk, maar ook nog eens leerzaam. In dit museum maak je namelijk kennis met de geschiedenis van de stad. De zeevaarders nemen je mee op reis en laten je zien hoe het leven eraan toeging in de tijd van de Portugese ontdekkingsreizigers. Je kunt in het museum ook zelf een tochtje maken met een bootje.

 

Dierentuin

Is je kind gek op dieren, dan maak je ‘m zeker blij met een bezoek aan de Santo Ignaco Zoo. Je vindt er meer dan 800 dieren en 260 verschillende soorten: hier ben je dus wel een dagje zoet. Extra spannend is de leeuwentunnel van glas waar je doorheen kunt lopen.

 

 

Op de hoogte blijven van meer kindvriendelijke vakantiebestemmingen? Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >